Nexus 6P kan Nexus 5X via USB-C-poort opladen

Smartphones

Google introduceerde recentelijk twee nieuwe Nexus smartphone, de door LG ontwikkelde Nexus 5X, en de Huawei Nexus 6P. In Nederland zijn beide modellen vanaf 9 november leverbaar voor respectievelijk 479 en 649 euro. Het zijn daarnaast ook de eerste Nexus smartphones die uit de doos draaien op het nieuwe Android 6.0 Marshmallow besturingssysteem.

Nexus 5X en 6P

Een van de nieuwe features van de Nexus 5X en Nexus 6P is de USB-C-poort om de accu op te laden. Het grote voordeel van de technologie is dat een USB-C-kabel omkeerbaar is, waardoor je niet langer hoeft te kijken hoe je de kabel in de poort stopt. Maar wat we nog niet wisten is dat je de Nexus 5X kan opladen door de Nexus 6P met het toestel te verbinden via een USB-C-kabel. Je kan de grotere Nexus 6P met zijn 3450mAh accu dus gebruiken als powerbank voor de Nexus 5X en zijn 2700mAh accu.

CRugNqWWEAA-c-V

Daarnaast publiceerde de website PhoneArena ook de resultaten van de Nexus 5X en Nexus 6P accutest. Uit de resultaten blijkt dat beide modellen acceptabel presteren, waarbij de Huawei 6P ondanks zijn grotere accu niet in het voordeel is. Tijdens de accutest wordt er een script gedraaid om het dagelijkse gebruik te simuleren en wordt de helderheid van het scherm ingesteld op 200 nits.

nexus 5x

De Nexus 6P wist het in de test 6 uur en 24 minuten uit te houden, vergelijkbaar met de accuduur van de LG G4, One M9 en Moto X Style. Dat is niet geheel verassend, want de octa-core Snapdragon 810-soc van de 6P blijkt relatief veel energie te verbruiken in vergelijking met de Exynos 7420 (Galaxy S6) of Apple A9 (iPhone 6S/6S Plus) chip. Dat zien we ook terug aan de prestaties van de Nexus 5X, want de LG-smartphone ging in de test zelfs een minuut langer mee en beschikt over een aanzienlijk kleinere accu en de hexa-core Snapdragon 808.

nexus-6p

Hoe de accuduur zal zijn in dagelijks gebruik is nog onduidelijk, want de accutest van de site meet niet de standby-tijd of de algehele gebruiksduur. Google heeft zich met Android 6.0 Marshmallow juist op deze aspecten gericht met de Doze-feature. Het is daarom goed mogelijk dat de Nexus 5X en Nexus 6P bij normaal gebruik beter presteren dan concurrerende Android-smartphones.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*