Nexus 6 heeft geen vingerafdrukscanner vanwege Apple

Smartphones

Nexus 6Eerder schreven we al over het gerucht dat de Nexus 6 mogelijk zou worden voorzien van een vingerafdrukscanner, maar zoals we weten bleek dit uiteindelijk niet het geval te zijn, echter wisten we tot vandaag nog niet de reden. Volgens voormalig Motorola CEO Dennis Woodside komt dit namelijk door Apple en de overname van AuthenTec.

In 2011 introduceerde Motorola al de Atrix 4G met een vingerafdrukscanner die afkomstig was van AuthenTec, het bedrijf dat een jaar later door Apple werd overgenomen voor een bedrag van $356 miljoen. Woodside is van mening dat AuthenTec de beste leveranciers is voor deze technologie en dat de tweede leverancier beschikbaar is voor alle smartphone fabrikanten en qua functionaliteit nog niet op hetzelfde niveau zit van het bedrijf uit Cupertino. Apple heeft volgens de voormalige Motorola topman de beste technologie in handen en de rest is nog niet goed genoeg, en dat is exact de reden dat de Nexus 6 geen vingerafdrukscanner heeft.

[sc:adsense-tekst ]

Motorola wilde vermoedelijk geen product op de markt brengen dat bij de lancering over een inferieure technologie beschikt ten opzichte van de recente iPhone modellen. Het is in onze ogen een verstandig besluit, want in onze ogen hebben de Galaxy S5 en HTC One Max al wel aangetoond dat alleen een op touch-gebaseerde vingerafdrukscanner de juiste oplossing is. De technologie die Android fabrikanten gebruiken is in vergelijking met de Touch ID vingerafdrukscanner van Apple langzaam en zeer wisselvallig.

Het had zonder twijfel een welkome toevoeging geweest op de Nexus 6, maar Apple lijkt met zijn miljoenen in ieder geval tijdelijke exclusiviteit te hebben gekocht.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*