Nexus 5 met Android 5.1 Lollipop gespot

Besturingssystemen Smartphones

nexus5Er zijn al verschillende Android One toestellen uitgebracht in de afgelopen weken die draaien op Android 5.1 Lollipop, maar wanneer de verschillende Nexus producten de update mogen ontvangen is nog onduidelijk. De update lijkt in ieder geval al wel in ontwikkeling te zijn, want in de database van Geekbench is door ons de Nexus 5 gespot met Android 5.1.

Schermafbeelding 2015-02-17 om 17.41.06

In Android 5.1 zijn er een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd. Het Quick Settings menu onder de notificatiebalk biedt iets meer opties voor de gebruikers. De Bluetooth en Wi-Fi toggles zijn namelijk zo aangepast dat ze het mogelijk maken om snel tussen verbindingen te wisselen. Wanneer je in het Quick Settings menu van Android 5.1 drukt op het Wi-Fi of Bluetooth logo, dan opent er zich automatisch een lijst met verbindingen, zonder dat je daarvoor het menu hoeft te verlaten. Je kan hierdoor de verbinding van jouw voorkeur selecteren en direct je weg vervolgen.

[sc:adsense-tekst ]

De update moet ook de stille modus terugbrengen. In Android 5.0 werd er een prioriteitsmodus toegevoegd, waarbij gebruikers zelf kunnen selecteren welke notificaties zij willen ontvangen. De stille modus was in deze versie nog steeds beschikbaar, echter dempte deze optie ook alle alarmen. Dat ‘probleem’ zou nu zijn verholpen, nadat veel gebruikers zich eerder al kritisch uitlieten over deze verandering.

Daarnaast moet de Android 5.1 update de accuduur en het beheer van het werkgeheugen verbeteren. De overige veranderingen bestaan voornamelijk op bugfixes en het verbeteren van de prestaties. Android 5.1 is op papier geen grote update, maar we verwachten dat een groot aantal kinderziekten straks in ieder geval zijn verdwenen.

Wanneer de Android 5.1 update voor de Nexus producten verschijnt blijft vooralsnog nog onduidelijk.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*