Nederlandse webwinkel start Apple TV pre-order

Smartphones

Eerder deze maand bevestigde Apple CEO Tim Cook al dat het vanaf deze week mogelijk zal zijn om een pre-order te plaatsen voor de nieuwe Apple TV. Op de officiële Apple website is het momenteel nog niet mogelijk om een bestelling te plaatsen, echter heeft de Nederlandse webwinkel Centralpoint.nl al wel de Apple TV (2015) in zijn assortiment opgenomen.

Apple TV (2015)

De winkel biedt momenteel beide Apple TV (2015) varianten aan. Het goedkoopste model (MGY52ZD/A) is de 32GB-versie die beschikbaar is voor €179,95, terwijl de 64GB-versie (MLNC2ZD/A) in Nederland €229,95 gaat kosten. Beide versies zijn nu beschikbaar voor pre-order en de verwachte leverdatum staat op 9 november. Verder zien we dat de webwinkel ook een losse Apple TV Remote verkoopt voor een prijs van maar liefst €89,95.

In onze ogen is het momenteel verstandig om te gaan voor de 32GB-versie, want Apple heeft voor ontwikkelaars de nodige restricties ingesteld en gezien het feit dat de Apple TV (2015) ook nog geen ondersteuning biedt voor 4K is de kans groot dat we volgend jaar al een flinke upgrade mogen verwachten. Een app voor de nieuwe Apple TV mag momenteel bijvoorbeeld niet groter zijn dan 200MB. Dit betekent dat je op de Apple TV met 32GB opslaggeheugen zonder problemen meer dan 100 apps kan installeren en zelfs dan is er nog ruimte beschikbaar.

Het blijft natuurlijk een mogelijkheid dat Apple in de nabije toekomst besluit om deze beperking op te heffen, maar dan zullen het voornamelijk alleen games zijn die hiervan gaan profiteren. Diensten als Netflix, Spotify en iTunes streamen tegenwoordig hun content rechtstreeks van het web, waardoor ze afgezien van wat cache data eigenlijk geen gebruik maken van het opslaggeheugen.

Naast de mogelijkheid om apps te installeren op de Apple TV (2015) introduceerde het bedrijf ook aanzienlijk snellere hardware in de vorm van de Apple A8-soc, die we kennen van de iPhone 6, een volledig nieuwe afstandsbediening met touchpad en een nieuw besturingssysteem dat gebaseerd is op iOS. De virtuele assistent van Apple heeft ook een nadrukkelijke rol gekregen, echter zal Siri bij de lancering nog niet beschikbaar zijn in Nederland.

[sc:adsense-tekst ]

1 Reactie

  1. Een maximale app grootte geldt puur en alleen voor de grootte die je via de App store download. Het beperkt een App natuurlijk niet in de hoeveelheid data deze daarna mogen opslaan. Denk aan local caching of het opslaan van bewerkte foto, video en audio, of het bewaren van muziek die je regelmatig speelt.

    Hoe ironisch ook, omdat je iCloud data dankzij de harddisk nu ook de huiskamer zal betreden wordt het interessanter om bestanden in de iCloud op te slaan (eindelijk snelle toegang tot je iCloud photostream en mp3’s?)

    Kortom, 64GB zal geen overbodige luxe zijn op den duur. En een deel van de 32GB kopers zullen later willen upgraden naar 64 or 128GB en uiteindelijk dus duurder uit zijn… Slimme marketing strategie.. Nu minder uitgeven en later meer, dus verdient Apple ruim twee keer zoveel aan je…

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*