Motorola Moto Z en Moto Z Force officieel aangekondigd

https://www.youtube.com/watch?v=-2L1zQkJ8UA

Lenovo heeft de nieuwe Moto Z-lijn aangekondigd, die bestaat uit de reguliere Moto Z en de Moto Z Force. Het unieke aan beide smartphones is dat modules, de zogeheten Moto Mods, extra functionaliteit kunnen toevoegen, zoals een beamer, betere speakers of een additionele accu.

Motorola Moto Z en Moto Z Force

De behuizing van de Motorola Moto Z is vervaardigd van aluminium en slechts 5,2mm dik, waardoor het automatisch een van de dunste smartphones is van dit moment. De zeer dunne behuizing gaat wel ten koste van de 3,5 mm koptelefoonaansluiting. Gebruikers die hun huidige koptelefoon willen gebruiken zullen de meegeleverde usb-c-naar-3,5mm-adapter moeten verbinden. Het gewicht van de Moto Z is 136 gram en de capaciteit van de accu bedraagt 2600mAh.

Het tweede toestel dat werd aangekondigd is de Motorola Moto Z Force. Deze variant is voorzien van een ShatterShield-scherm dat extra bescherming biedt wanneer je bijvoorbeeld het toestel laat vallen. De Moto Z Force is met zijn 7 mm wel wat dikker en zwaarder, 163 gram, desalniettemin ontbreekt ook hier de traditionele koptelefoonaansluiting. De capaciteit van de accu is met 3500mAh een stuk groter en aan de achterzijde is er gekozen voor een 21-megapixelcamera.

Het scherm van beide modellen is 5,5-inch groot met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. De Moto Z-lijn wordt aangedreven door de Snapdragon 820-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit chipset met vier Kryo-cores (2,2Ghz) in combinatie met een Adreno 430-gpu en 4GB LPDDR4-geheugen. Gebruikers kunnen een keuze maken uit 32GB of 64GB opslaggeheugen van het snellere ufs-type. De camera van de Moto Z schiet foto’s in een 13-megapixel resolutie. Aan de voorzijde van de Moto Z en Z Force is een 5-megapixelcamera geplaatst voor features als videobellen en het schieten van selfies.

Motorola heeft aan de achterzijde van de Moto Z en Moto Z Force ook een MotoMods-connector geplaatst. Gebruikers kunnen hierdoor zelf extra functionaliteit aan hun toestel toevoegen. Ten tijde van lancering zullen er verschillende MotoMods beschikbaar zijn, waaronder een JBL SoundBoost met extra speaker, een picoprojector en een Power Pack voor een additionele accu. Ben je geen extra functionaliteit nodig, dan kun je ook voor een cover kiezen om het uiterlijk aan te passen. Verder introduceerde Lenovo een Moto Mods Developer Kit, waarmee bedrijven eigen MotoMods kunnen ontwikkelen voor de Moto Z-lijn.

De Motorola Moto Z wordt vanaf september in Nederland verwacht, prijzen zijn op moment van schrijven nog onbekend. Daarnaast is het nog onduidelijk wanneer de Moto Z Force naar Europa komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*