Motorola Moto X (2013) krijgt deze maand Android 5.1 Lollipop

Smartphones

De eerste generatie Motorola Moto X is al bijna twee jaar oud, maar voor de viering van zijn verjaardag zal de Moto X (2013) nog worden geüpdatet naar Android Lollipop. Momenteel draait de smartphone nog altijd op het oudere Android 4.4.4 KitKat, echter komt daar binnenkort Android 5.1 Lollipop voor in de plaats.

moto-x-2013-android-5-1-lollipop

Vorige maand zei David Schuster van de Software Product Management divisie van Motorola al dat de Android 5.1 Lollipop update voor de originele Moto X al getest werd, en dat de update binnen enkele weken zou worden uitgebracht. Mogelijk is de test niet geheel vlekkeloos verlopen, want tot op heden is de update nog niet beschikbaar. Toch lijkt er nog een mogelijkheid te zijn dat de update alsnog deze maand verschijnt.

[sc:inpost-tekst ]

Schuster zegt namelijk dat het testen van de Lollipop update voor de Moto X inmiddels ook van start is gegaan in Frankrijk en Duitsland, en dat later deze week de Verenigde Staten en Brazilië volgen. Gebruikers van de Moto X kunnen de uiteindelijke update mogelijk al volgende week verwachten, dat is tenminste als alles naar wens verloopt.

De Motorola Moto X werd eind 2013 al uitgebracht in de Verenigde Staten, maar lag sinds maart 2014 pas in de Nederlandse winkels. Het was 1 van de eerste toestellen dat beschikte over een co-processor die constant aan het mee luisteren is, waardoor je op ieder moment Google Now kon oproepen, zonder dat het scherm aan hoeft te staan.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*