.

‘Microsoft werkt aan vouwbaar apparaat, Surface Phone uitgesteld’

Smartphones

Er gaan al jaren geruchten over een Surface Phone, echter is er van een aankondiging nog altijd geen sprake. Volgens Zac Bowden van Windows Central werken Microsoft en Intel ongeveer een jaar samen aan een geheel nieuw Surface-apparaat (codenaam Centaurus) met twee schermen, hoewel dit product door beide bedrijven niet als een smartphone wordt gezien. Bowden claimt dat Microsoft het nieuwe Surface-apparaat in het najaar van 2019 wil onthullen.

Microsoft Centaurus

Het apparaat zal werken als een laptop, een digitaal boek of een tablet met 1 of 2 schermen. Volgens de bronnen van de site zal het besturingssysteem gebaseerd zijn op Windows Core OS, een nieuwe Windows 10-versie die in staat is om Windows32-software en Microsoft Store-apps te draaien. Bovendien heeft Microsoft een nieuwe interface ontwikkeld voor alle verschillende vormen en modi van het apparaat.

De interface zal dynamisch veranderen om zich aan te passen aan de modus die wordt gebruikt. Gebruik je het apparaat als een laptop, dan zal het een van de twee schermen veranderen in een virtueel toetsenbord met trackpad. Bij het gebruik van een scherm kun je kiezen om het apparaat te gebruiken als een tablet of aan de kant van de e-ink als een e-book. Wanneer de Centaurus volledig vlak is, fungeert deze naar verluidt als een tablet.

In tegenstelling tot eerdere geruchten beweert Bowden dat Andromeda niet in 2019 wordt uitgebracht, omdat Centaurus de voorkeur heeft gekregen. Daar is volgens hem een goede reden voor, want Microsoft heeft Andromeda in de wacht gezet om een succesvolle lancering te garanderen bij de terugkeer op de smartphonemarkt. Het lijkt er dus op dat Andromeda door het bedrijf uit Redmond wordt gezien als de toekomstige Surface Phone.

Op dit moment zou Andromeda Win32-apps niet effectief uitvoeren, omdat het scherm te klein is. Er zijn nog onvoldoende Progressive Web Apps (PWA’s) of Universal Windows Platforms-apps om effectief te werken op het kleine scherm van de Andromeda wanneer de telefoonmodus is ingeschakeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren