Microsoft Lumia 950 schiet prachtige video’s in 4K

Smartphones

We hebben er lang op moeten wachten, maar over exact een maand zijn de Lumia 950 en Lumia 950 XL in Nederland te koop. Het zijn de eerste Microsoft smartphones die vanuit de doos draaien op Windows 10 en zijn voorzien van high-end hardware. De twee smartphones draaien op een krachtige Snapdragon processor van Qualcomm met vloeibare koeling en in combinatie met de 20 megapixel PureView-camera is het zelfs mogelijk om video’s op te nemen in 4K, hoewel we daar tot vandaag nog niks van hadden gezien. Inmiddels is er op YouTube namelijk een 4K video gepubliceerd die zou zijn opgenomen met de Lumia 950.

Lumia 950 en Lumia 950 XL

De met een Lumia 950 opgenomen video is hieronder te zien, maar vergeet niet de resolutie aan te passen als je echt wil genieten van deze hoge resolutie, mocht je in ieder geval al beschikken over een 4K monitor of televisie. Het resultaat mag er zijn, echter kan dat moeilijk een verassing worden genoemd aangezien de Lumia toestellen altijd al bekend hebben gestaan om hun uitstekende camera’s. Wij zijn in ieder geval nog niet de 41 megapixelcamera van de Lumia 1020 vergeten.

In de video zien we hoe de herfst de natuur aan het veranderen is en de prachtige beelden laten duidelijk de kracht van de camera en hardware zien. De video toont veel details en heeft een meer dan uitstekende kleurweergave. Helaas is er geen manier om te verifiëren of de YouTube-gebruiker daadwerkelijk de video heeft opgenomen met een Lumia 950. De kans daarop achten we groot, maar het gebruikelijke korreltje zout is nog wel van toepassing.

Op het gebied van specificaties zijn de Lumia 950 en Lumia 950 XL vrijwel identiek aan elkaar. De Lumia 950 XL (5,7”) heeft een iets groter AMOLED-scherm dan de Lumia 950 (5,2”), maar wel dezelfde QHD-resolutie van (2560 x 1440 pixels), en een iets snellere processor met twee extra cores en een betere grafische chip. Verder beschikken beide modellen over 3GB werkgeheugen, een 20 megapixelcamera (achter), een 5 megapixelcamera met groothoeklens (voor) en 32GB opslaggeheugen dat door de gebruiker kan worden uitgebreid met een microSD kaartslot.

De Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn vanaf begin december leverbaar in Nederland. Plaats je nu een pre-order dan ontvang je bij de Lumia 950 XL een gratis Display Dock (t.w.v. €99), waarmee je de smartphone kan transformeren tot een volwaardige computer dankzij Continuum. Het enige wat je daarvoor nodig bent is een toetsenbord, muis en monitor.

Beide modellen zijn bij Coolblue nu beschikbaar voor pre-order:

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*