MediaMarkt BTW-actie 2019 zou in vierde week van januari van start kunnen gaan

Smartphones

Een officiële aankondiging is er nog niet, maar het lijkt er inmiddels steeds meer op dat er geen BTW-actie zal plaatsvinden. De MediaMarkt komt mogelijk nog wel met een vervangende actie.Vorig jaar kreeg de MediaMarkt veel kritiek te verduren (in nagenoeg alle gevallen onterecht) vanwege het verhogen van de prijzen. Consumenten beseften echter niet dat de MediaMarkt destijds alle prijzen iedere minuut van de dag vergeleek met de concurrentie. Het was daardoor mogelijk dat de prijzen nog een uur voor de start van de BTW-actie werden gewijzigd. Er werd bovendien geen rekening gehouden met aanbiedingen die simpelweg waren verlopen.

→ Lees ook: Inmiddels is de actie door de MediaMarkt bevestigd.

Update 09-01-19 → het is nog onbekend of de BTW-actie dit jaar terugkomt, maar inmiddels hebben we een aantal vacatures gespot die wijzen op een speciaal evenement. Verschillende merken, waaronder Samsung en Sennheiser, zijn namelijk op zoek naar tijdelijke promotors voor de vierde week van januari. Daarmee is nog niet gezegd dat het de BTW-actie betreft, want het zou ook kunnen gaan om een vervangende actie. We hopen binnenkort meer informatie naar buiten te kunnen brengen over de plannen van de MediaMarkt, maar tot op heden is er nog niks officieel aangekondigd.

→ Tip: de BCC gaat mee met alle prijzen van de MediaMarkt. Mocht een product zijn uitverkocht, dan kun je ook bij de BCC profiteren van deze scherpe prijzen.

MediaMarkt BTW-actie 2019

Het aanbod tijdens de MediaMarkt BTW-actie zal geldig zijn voor alle winkels en de webshop. Welke producten en merken deelnamen aan de actie is nog onbekend en zal pas voor de actie bekend worden gemaakt. Vorig jaar werden onder andere games, films, muziek, consoles, software en producten van Apple uitgesloten van de actie.

→ Bezoek hier de website van de MediaMarkt

Er zal ongetwijfeld ook weer een flinke discussie ontstaan over het verhogen van de prijzen vóór de actie, echter is dat in 99 procent van de situaties simpelweg niet het geval. De MediaMarkt maakt gebruik van dynamische prijzen die iedere minuut kunnen verschillen en deze worden pas op de dag van de BTW-actie vastgezet. Het kan daardoor zijn dat een product over twee weken goedkoper of duurder is dan nu het geval is. Artikelen die tijdens de actie uitverkocht raken zullen pas na de BTW-actie weer worden toegevoegd aan het aanbod, oftewel OP=OP. Consumenten kunnen ook niet langer van tevoren een product kopen om daarna de korting terug te vragen.

Verder ontvang je tijdens de BTW-actie ook geen 21%, maar 17,36% korting. Koop je een nieuwe laptop voor 1210 euro, dan vermenigvuldigt de Media Markt dit met 100 en deze uitkomst wordt gedeeld door 121, waardoor je op een bedrag uitkomt van 1.000 euro en een korting van 210 euro (17,36% korting). Bovendien betaal je nog steeds btw.

→ Bezoek hier de website van de Media Markt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren