Lumia 950 en Lumia 950 XL vanaf eind november leverbaar

Smartphones

Een exacte releasedatum heeft Microsoft nog altijd niet bekendgemaakt voor de Lumia 950 en Lumia 950 XL, maar volgens de site Windows Central zal de lancering in de Verenigde Staten op 20 november plaatsvinden. Het is momenteel onduidelijk of beide high-end Windows 10 smartphones vanaf dat moment ook in Nederland te koop zijn, vooralsnog houden Nederlandse webwinkels het op de eerste week van december.

Lumia 950 en Lumia 950 lancering

Microsoft heeft inmiddels wel de ontwikkeling van de software afgerond, want Windows 10 Mobile met buildnummer 10586 is de laatste versie het nieuwe besturingssysteem en deze versie draait op de Lumia 950 en Lumia 950 XL ten tijde van de lancering. Het is nog onduidelijk of de irisscanner, die in combinatie met Windows Hello werkt, direct beschikbaar is maar mogelijk wordt het bij de lancering omschreven als een beta functie totdat de functionaliteit verder is uitgewerkt.

Daarnaast start Microsoft aan het einde van de maand ook met de verkoop van zijn Display Dock, die je overigens gratis ontvangt wanneer je een pre-order plaatst voor de Lumia 950 XL. Het Display Dock werkt met beide modellen en zal in Nederland 99 euro gaan kosten. Het dock kan worden gebruikt om de nieuwe Continuum functie van Windows 10 te gebruiken, je kan hiermee je Lumia 950 of 950 XL transformeren tot een volwaardige computer, het enige wat je nodig bent is een toetsenbord, muis en beeldscherm.

De Lumia 950 beschikt over een 5,2-inch AMOLED-scherm met een QuadHD resolutie van 2560 x 1440 pixels, terwijl de Lumia 950 XL is voorzien van een groter 5,7-inch scherm met dezelfde resolutie. Een ander verschil tussen de twee is de gebruikte chipset, waar de 950 wordt aangedreven door een hexa-core Snapdragon 808 met Adreno 418-gpu, daar draait de 950 XL op de krachtigere octa-core Snapdragon 810 en Adreno 430-gpu.

De rest van de specificaties zijn identiek aan elkaar, zoals het werkgeheugen ter grootte van 3GB, opslaggeheugen van 32GB dat kan worden uitgebreid met een micro-sd-kaartje, een 20 megapixel PureView camera (achter), 5 megapixelcamera (voor), 4G+ connectiviteit, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1 en beide toestellen maken gebruik van vloeibare koeling

De Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn nu bij Coolblue beschikbaar voor pre-order.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*