Lumia 950 en Lumia 950 XL ondersteunen Quick Charge 2.0

Smartphones

De accuduur van een smartphone begint steeds voor consumenten steeds zwaarder te wegen, en op dit vlak lijkt het met de Lumia 950 en Lumia 950 XL wel goed te zitten. De nieuwe high-end smartphones met Windows 10 kunnen namelijk in slechts 30 minuten tijd naar 50 procent worden opgeladen.

Lumia 950 en Lumia 950 XL

In de afgelopen jaren zijn smartphones en tablets steeds sneller en sneller geworden, zo begint de iPad Pro zelfs al de prestaties van een x86 Intel processor te benaderen, en de verwachting is dat deze trend zich nog wel even zal doorzetten. Het goede nieuws is echter dat fabrikanten tijdens het ontwikkelen van nieuwe chips ook rekening houden met het verbruik en tegelijkertijd op zoek zijn gegaan naar methodes om de accu sneller op te kunnen laden.

De Lumia 950 en Lumia 950 XL worden beide aangedreven door een chipset van Qualcomm en dat betekent dat er ondersteuning aanwezig is voor Quick Charge 2.0. Deze technologie wordt ook door veel Android smartphones gebruikt, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 en de door Huawei ontwikkelde Nexus 6P. Volgens Microsoft kan de accu van de Lumia 950 en Lumia 950 XL dankzij de Snapdragon-soc in slechts 30 minuten van 10 naar 50 procent worden opgeladen wanneer er gebruik wordt gemaakt van een USB-C-oplader.

Uit een recente video die op YouTube bleek dat al dat de Lumia 950 XL in 36 minuten tijd van 0 naar 50 procent kan worden opgeladen. Het volledig opladen van de accu duurde in de test één uur en 39 minuten. Het zijn uitstekende cijfers wanneer je je bedenkt dat de Lumia 950 is voorzien van een flinke 3000mAh accu, terwijl de Lumia 950 XL beschikt over een nog grotere 3340mAh accu. Ben je daarnaast ook van plan om gebruik te maken van het Display Dock, dan profiteer je nogmaals van de korte oplaadtijd, omdat het dock ook in staat is om de telefoon op te laden.

De Lumia 950 en Lumia 950 XL worden begin december in Nederland verwacht. Bestel je de Lumia 950 XL nu, dan ontvang je nu ook nog eens een Display Dock gratis ter waarde van 99 euro. Dit kleine apparaatje maakt van je smartphone een volwaardig computer. Het enige wat je nog hoeft te doen is een scherm, muis en toetsenbord te verbinden. Het Display Dock werkt overigens ook met de Lumia 950, echter is deze actie alleen geldig voor de Lumia 950 XL

Coolblue pre-order, levering begin december:

[sc:adsense-tekst ]

2 Reacties

  1. Ik ook met Dual sim
    Ziet er erg goed uit.

    Reageer
  2. Heb zojuist de XL gepre-ordered. Hoop dat deze telefoon een aantal jaar mee kan. Heb tot 5 jaar geleden alleen maar budget telefoons gehad, maar nu weer toe aan een flagship, eentje van windows, want na apple en ios, ben ik nu ook klaar met Android.
    Ben zeer benieuwd!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*