.

Samsung brengt Linux naar Galaxy S9-serie en andere vlaggenschepen

Smartphones

Samsung lanceerde vorig jaar het DeX-platform voor hun high-end Android-smartphones. Gebruikers kunnen DeX gebruiken om hun Galaxy S8(+), Galaxy Note 8 en Galaxy S9(+) aan te sluiten op een monitor en randapparatuur, zoals een muis en toetsenbord, waarna er aangepaste interface wordt getoond. Het idee achter DeX is om de smartphone te transformeren tot een desktop, zodat je zowel onderweg als thuis op hetzelfde apparaat werkt.

Linux on Galaxy

Eerder deze week werd DeX Pad ge├»ntroduceerd voor de nieuwe Galaxy S9 en S9+ en dit accessoire maakt het mogelijk om de telefoons liggend te gebruiken. Gebruikers kunnen hierdoor hun smartphone blijven gebruiken als invoerapparaat. Er zijn echter meer veranderingen op komst, want Samsung presenteerde vandaag ‘Linux on Galaxy’. Het bedrijf brengt hiermee het welbekende Linux-besturingssysteem naar zijn smartphones.

Linux on Galaxy vereist geen afzonderlijk besturingssysteem en kan als een losse app worden geïnstalleerd op een Samsung-smartphone. De app stelt DeX-gebruikers in staat om Linux-software op hun Galaxy-smartphones en in de DeX-omgeving te gebruiken. Volgens Samsung kunnen er verschillende Linux-distributies worden gebruikt. Het gaat overigens niet om een virtualisatie van Linux, wat betekent dat er alleen applicaties kunnen worden gebruikt die geschreven zijn voor de ARM-architectuur. De kernel die wordt gebruikt is identiek aan de kernel die Samsung gebruikt voor Android.

Samsung gelooft dat Linux voor Galaxy-smartphones ontwikkelaars in staat zal stellen om code te schrijven op hun telefoons en moeiteloos te wisselen naar een groter scherm door middel van het DeX-platform. Op dit moment is het project nog in ontwikkeling, maar wie geïnteresseerd is kan zich hier inschrijven.

In Nederland zijn de Galaxy S9 en S9+ nu beschikbaar voor pre-order bij┬áSamsung,┬áBol.com,┬áMediaMarkt,┬áCoolblue,┬áMobiel.nl,┬áTele2,┬áKPN,┬áT-Mobile┬áen┬áVodafone. Kies je voor een pre-order, dan ontvang je de Galaxy S9 en S9+ al op donderdag 8 maart. Beide telefoons liggen vanaf 16 maart in de winkels.┬áPre-order de Samsung Galaxy S9 Zwart tussen 25 februari 2018 en 15 maart 2018 en ontvang tot ÔéČ 400,- inruilwaarde voor je oude smartphone.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren