.

LG V30s met Vision AI wordt later deze maand gepresenteerd

Smartphones

LG kondigde vandaag aan dat het later deze maand op het Mobile World Congress een nieuwe versie van zijn LG V30 gaat introduceren. De aankondiging lijkt een recent gerucht uit Zuid-Korea te bevestigen, waar ETNews schreef dat de nieuwe telefoon onder de naam LG V30s op de markt wordt gebracht en nieuwe software zal bevatten met camera-functies die door kunstmatige intelligentie worden aangedreven.

LG V30s

Deze functionaliteit wordt Vision AI genoemd en kan door middel van een automatisch beeldanalyse van een scène de juiste modus voor de camera selecteren. De technologie zal alleen verschijnen op de 2018-versie van de LG V30. Bovendien helpt de technologie ook bij het herkennen van objecten in foto’s en het scannen van qr-codes. Kunstmatige intelligentie in smartphones wordt door steeds meer fabrikanten toepast, zo maakt Apple gebruik van neurale netwerken voor de gezichtsherkenningstechnologie Face ID.

Overigens lijkt LG geen plannen te hebben om een eigen virtuele assistent te ontwikkelen, zoals Samsung met Bixby heeft gedaan. LG maakt namelijk gebruik van Google Assistant en met de nieuwe V30 is het mogelijk om met exclusieve commando’s de camera te bedienen met je stem. Ten tijde van release zullen er 23 commando’s beschikbaar zijn en die lijst wordt later in het jaar uitgebreid naar 32.

LG maakte ook bekend dat het een aantal functies via een software-update beschikbaar zal maken voor bestaande smartphones, helaas is het nog onduidelijk om elke functies en smartphones het gaat. Gezien de ondersteuning van de Nederlandse taal is de kans klein dat de commando’s kunnen worden gebruikt in Nederland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren