LG V20 officieel aangekondigd, maar komt voorlopig niet naar Nederland

Smartphones

LG V20 is afgelopen nacht op een evenement in San Francisco aangekondigd. Het toestel is net als zijn voorganger voorzien van een klein tweede scherm boven het hoofdscherm, twee camera’s aan de achterzijde en zoals verwacht draait de V20 uit de doos op Android 7.0 Nougat.

LG V20 maakt indruk

Het ontwerp van de LG V20 lijkt veel op dat van zijn voorganger, met een behuizing vervaardigd van aluminium en een afneembare achterkant. In de afgelopen jaren hebben steeds meer fabrikanten ervoor gekozen om de achterzijde niet langer afneembaar te maken, maar met de V20 is het nog steeds mogelijk om snel de accu te verwisselen, iets wat ongetwijfeld in aantal situaties van pas zal komen. De telefoon is overigens niet zoals de eerder gelanceerde LG G5 modulair.

De behuizing van de V20 is gemaakt van AL 6013-aluminium, een legering die voornamelijk wordt gebruikt voor vliegtuigen en boten. Het toestel heeft ook een MIL-STD-810-rating gekregen, wat betekent dat het een val van 1,2 meter hoog moet overleven.

Net als zijn voorganger beschikt de V20 over een 5,7-inch lcd-scherm met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het unieke aan de V-serie is dat de telefoon beschikt over een smal tweede scherm boven het hoofdscherm. In dit scherm kunnen onder andere notificaties en knoppen om bepaalde acties sneller uit te voeren worden weergegeven. LG heeft de maximale helderheid van het tweede scherm bijna verdubbeld en het contrast verbeterd, waardoor het scherm beter zal zijn af te lezen.

Bang & Olufsen is verantwoordelijk voor de afstemming van de audio, en in de landen van lancering wordt de V20 tijdelijk geleverd met een gratis koptelefoon. De audio van de V20 is op papier aanzienlijk verbeterd en ondersteunt onder andere 24-bit/192kHz flac. Daarnaast is er een dac met vier kanalen toegevoegd om audio extra goed te laten klinken en de microfoons kunnen audio zonder vervorming vastleggen tot 132dB.

Maar komt niet naar de Benelux

Aan de achterzijde is er gekozen voor een configuratie met twee camera’s. Het gaat hierbij om een 8-megapixelcamera met een wijde hoek van 135-graden en een 16-megapixelcamera met een reguliere kijkhoek van 75-graden. De V20 maakt bij het scherpstellen gebruik van een fasedetectie-, laser- en contrast-autofocus. Selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcam.

Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 820-soc van Qualcomm in combinatie met 4GB werkgeheugen, 64GB opslaggeheugen (met micro-sd-slot) en een 3200mAh-accu met ondersteuning voor Quick Charge 3.0 via usb-c. De LG V20 is ook de eerste telefoon die uit de doos op Android 7.0 Nougat draait.

Voorlopig wordt de LG V20 alleen in de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten uitgebracht, vergelijkbaar met de release van de V10. Mocht de V20 een succes blijken te zijn, dan komt het toestel op een later moment ook naar de Benelux.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*