LG G4 krijgt Snapdragon 810, 16MP camera en 3GB RAM

Smartphones

LG G3 - 2014In de twee voorgaande jaren zijn de high-end toestellen van LG zeer positief ontvangen. De LG G2 bleek een uitstekende smartphone te zijn, de Nexus 5 was dankzij zijn prijskaartje misschien nog wel beter en de LG G3 was de eerste smartphone met een Quad-HD resolutie (2560 x 1440 pixels). Dit jaar wordt er dus weer een hoop verwacht van de LG G4. Het nieuwe vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf wordt vermoedelijk tijdens het Mobile World Congress (begin maart) in Barcelona aangekondigd.

Vandaag zijn we mogelijk al wat te weten gekomen over de LG G4, want volgens de Griekse website Techmaniacs wordt het toestel uitgerust met een Snapdragon 810-soc van Qualcomm en een 16-megapixel camera op de achterkant. Eerder vandaag verscheen er nog het opmerkelijke nieuws dat deze Snapdragon processor nog steeds last heeft van te warm worden cpu-cores, echter heeft LG geen intern ontwikkelde processor die krachtig genoeg is voor een high-end smartphone.

[sc:adsense-tekst ]

De eerder geïntroduceerde NUCLUN octa-core processor van LG bleek namelijk een enorme tegenvaller te zijn en lijkt vooral geschikt te zijn voor mid-range smartphones. Wij verwachten dan ook dat LG weinig keus heeft en zijn LG G4 gewoon zal voorzien van de Snapdragon 810.

De dump van de Android 5.0 firmware toont ons ook dat er een 16-megapixel camera aanwezig zal zijn vanwege de maximale resolutie van 5312 x 2988 pixels. Het is aardige upgrade, want de LG G3 moet het momenteel doen met een 13-megapixel sensor met optische beeldstabilisatie en laser-autofocus. Daarnaast zou de LG G4 ook beschikken over 3GB werkgeheugen.

LG heeft tot op heden nog niks aangekondigd, waardoor we nog tot het Mobile World Congress moeten wachten op officiële informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*