.

‘Lancering iPhone X belangrijk moment voor toekomst Apple’

Smartphones

De toekomst van Apple zal deels afhangen van hoe goed de iPhone X het gaat doen, aldus GBH Insights-analist Daniel Ives. De analist is van mening dat Apple op een kruispunt is aangekomen. Aan de ene kant kan de iPhone X en zijn revolutionaire upgrades zorgen voor een supercyclus, maar aan de andere kant kunnen tegenvallende prestaties de financiële resultaten jarenlang negatief beïnvloeden.

Lancering iPhone X

De vraag naar de iPhone 8-serie is zwakker dan normaal, echter kan de iPhone X een game changer worden die in potentie zou kunnen leiden tot de veel besproken supercyclus. Ives voorspelt dat de productcyclus van de iPhone X in één van Apple’s meest succesvolste perioden tot op heden zou kunnen resulteren.

Veel zal afhangen van hoeveel consumenten bereid zijn te betalen voor het nieuwe apparaat, hoeveel bestaande iPhone-gebruikers gaan overstappen en hoe goed de iPhone X het gaat doen in China. Het hoge prijskaartje van de iPhone X zou veel Chinese consumenten afschrikken, desondanks gelooft Ives dat de oled-smartphone het goed gaat doen bij de Chinese middenklasse en rijke klanten, met name degenen die zichzelf nog niet hebben verbonden aan een enkel ecosysteem.

→ Wil je de iPhone X zo snel mogelijk in huis ontvangen? Schrijf je dan nu in en ontvang direct een notificatie wanneer de iPhone X te bestellen is.

Voor Apple is China een van de belangrijkste markten en volgend jaar zal het land goed zijn voor 25% van de totale omzet, met een verwachte groei naar 30 procent in 2020, aldus Ives. De analist heeft zijn voorspellingen gebaseerd op gegevens die GBH Insights heeft verzameld. Volgens hem zijn er meer dan 350 miljoen gebruikers met een iPhone die minstens twee jaar oud is. In een enquête die deze maand werd uitgevoerd, bleek dat 93 procent van de iPhone-eigenaren, die volgend jaar hun apparaat gaan upgraden, een iPhone zullen aanschaffen.

“De laatste keer dat we deze feedback zagen van consumenten was rond de lancering van de iPhone 6, die uiteindelijk heeft geresulteerd in een ongekend succes voor Apple. Ons model gaat ervan uit dat Apple meer iPhones verkoopt in de 12 maanden na de lancering van de iPhone X en iPhone 8/8+ dan tijdens de piek in de iPhone 6-productcyclus.”

Ives verwacht dat de verkoop van de 2017 iPhone-serie de groei van Apple in het volgende jaar zal versterken. Hij schat dat de aandelenkoers in de komende 18 maanden uit zal kunnen komen op 160 tot 175 dollar.

Apple begint op 27 oktober met het aannemen van pre-orders voor de iPhone X. Houd er rekening mee dat je misschien een beetje geduld en veel geluk nodig hebt om er een op de dag van release te ontvangen. Schrijf je nu in en ontvang een notificatie wanneer de iPhone X beschikbaar is. De 64GB-versie heeft een adviesprijs van €1159,- en de 256GB-versie gaat €1329,- kosten. Beide configuraties zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren