.

Is dit de Samsung Galaxy S8? Waarschijnlijk niet

Smartphones

De Samsung Galaxy S8 wordt ergens in de eerste helft van 2017 verwacht en in de afgelopen periode zijn er een groot aantal verschillende geruchten over het aankomende vlaggenschip verschenen. Maar zoals gebruikelijk met geruchten is het altijd de vraag hoe reëel ze daadwerkelijk zijn. Een nieuw lek van de site Boy Genius Report geeft mogelijk antwoord op een aantal vragen.

Een render die gebaseerd zou zijn op het echte ontwerp.

Samsung Galaxy S8

Niet gebaseerd op het echte ontwerp

BGR publiceerde vandaag namelijk een afbeelding van een case voor de Galaxy S8. De render is gecreëerd door Ghostek, een bedrijf dat cases maakt voor de iPhone en de Galaxy-smartphones van Samsung. Op de afbeelding zien we de Atomic 3-case van de fabrikant met daarin naar eigen zeggen de Galaxy S8, die gebaseerd zou zijn op het echte ontwerp. Wij hebben echter onze twijfels, want de render lijkt een kopie te zijn van een concept dat in 2016 werd gecreëerd door Steel Drake.

Concept van Steel Drake, die volledig overeenkomt met de telefoon in de case. 

Het is dan ook verstandig om dit nieuws met een flinke korrel zout te nemen. Ieder jaar zien we dat fabrikanten en sites proberen om hun rankings in Google te verbeteren door valse informatie naar buiten te brengen, en dit lek van de vermeende Galaxy S8 is daarvan een goed voorbeeld. Overigens is dit niet het eerste lek dat niet blijkt te kloppen, want de foto die vorige week werd getoond is niets meer dan een uitgerekte Galaxy S7 Edge zonder thuis-knop.

Hoe de Galaxy S8 eruit zal komen te zien durven we niet te zeggen, maar we achten het onwaarschijnlijk dat Samsung er dit jaar al in slaagt om de vingerafdrukscanner te integreren in het scherm. Het is aannemelijker dat deze sensor onder de glasplaat wordt geplaatst, maar dit betekent automatisch ook dat er onder het scherm nog steeds een kleine bezel is te vinden.

De verwachting is dat de Galaxy S8 een volledig nieuw ontwerp krijgt en wordt aangeboden in twee verschillende schermformaten. Samsung zou de verhouding tussen het scherm en de behuizing willen verbeteren door de fysieke thuis-knop te schrappen, waardoor het de bezel onderaan het scherm kleiner kan maken. Verder werd er gesproken over een dubbele camera, maar deze feature zou zijn geschrapt vanwege de tegenvallende functionaliteit en hogere kosten.

De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nlMedia Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 23 januari 2017 een Galaxy S7 of S7 Edge aan, dan ontvang je een gratis Gear Fit 2 ter waarde van 199 euro cadeau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren