‘iPhone X (Plus) en 6,1-inch iPhone krijgen in 2019 oled-scherm’

Smartphones

De vorig jaar uitgebrachte iPhone X was de eerste iPhone met een oled-scherm en de verwachting is dat er dit jaar drie nieuwe iPhones worden uitgebracht, waarvan er twee beschikken over een oled-scherm. Apple werkt naar verluidt aan een tweede generatie iPhone X en een grotere iPhone X Plus, terwijl de goedkopere 6,1-inch iPhone grotendeels hetzelfde uiterlijk krijgt maar wordt uitgerust met een goedkoper lcd-scherm.

De overgang naar oled

Volgens het Zuid-Koreaanse ETNews zal Apple de overgang naar oled in 2019 voltooien. “Apple is onlangs begonnen met het plannen van de 2019 iPhone-modellen en besloot om alle drie modellen te voorzien van een oled-scherm. Mochten er meer dan drie nieuwe modellen verschijnen, dan kan het lcd-model worden gehandhaafd”, aldus de bron van de site.

De iPhone X en iPhone X Plus.

De iPhone X en iPhone X Plus.

Het is niet voor het eerst dat we claims horen dat Apple op korte termijn volledig gaat overstappen naar de oled-technologie, desondanks wordt het gerucht op de financiële markten behoorlijk serieus genomen. Reuters merkt op dat het aandeel van Japan Display met 20 procent daalde, terwijl het aandeel van Sharp met 4 procent daalde. Beide aandelen hebben zich sindsdien weer enigszins hersteld.

Japan Display is op dit moment een van de leveranciers van lcd-schermen voor de iPhone-serie en zal in 2019 ook beginnen met de productie van oled-schermen. Gezien de timing en het gebrek aan ervaring is de kans klein dat de leverancier volgend jaar al schermen gaat leveren voor de iPhone X en iPhone X Plus. Momenteel is Samsung vanwege de kwaliteit van de panelen en de productiecapaciteit de enige leverancier van oled-schermen.

Apple wil echter minder afhankelijk worden van Samsung en zou daarom miljarden hebben geĂŻnvesteerd in LG om te helpen met de ontwikkeling van de technologie. LG zou dit jaar de oled-schermen voor de grotere iPhone X Plus moeten leveren. We zullen moeten afwachten of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, want de oled-schermen van LG zorgden vorig jaar voor de nodige problemen en konden niet tippen aan de beeldkwaliteit van concurrent Samsung.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*