Nieuwe apps moeten binnenkort iPhone X-scherm ondersteunen

Smartphones

Apple heeft ontwikkelaars geïnformeerd dat alle nieuwe iOS-app vanaf april 2018 ondersteuning moeten bieden voor het Super Retina-scherm van de iPhone X. Deze nieuwe voorwaarde betekent dat ontwikkelaars rekening zullen moeten houden met de nieuwe beeldverhouding en de inkeping aan de bovenkant van het scherm.

Nieuwe apps moeten iPhone X ondersteunen

In een e-mail aan ontwikkelaars benadrukt Apple dat alle nieuwe iOS-app die worden ingediend bij de App Store, inclusief de universele, vanaf april de iPhone X moeten ondersteunen. Daarnaast verplicht het bedrijf ontwikkelaars ook om alle nieuwe apps te bouwen met de iOS 11 SDK. Apple wil hiermee de acceptatie van nieuwe functies, zoals Core ML, SiriKit en ARKit, die allemaal onderdeel zijn van iOS 11, verbeteren. Ontwikkelaars worden overigens niet verplicht om ondersteuning toe te voegen voor een van de nieuwe iOS-functies.

“Vanaf april 2018 moeten alle nieuwe iOS-app die worden ingediend bij de App Store, worden gebouwd met de iOS 11 SDK en Xcode 9 of nieuwer. Alle nieuwe apps voor de iPhone, inclusief universele apps, moeten het Super Retina-display van de iPhone X ondersteunen”, aldus de richtlijnen die op de ontwikkelaarssite van Apple zijn gepubliceerd. Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt of en wanneer bestaande apps het scherm van de iPhone X moeten ondersteunen. Op de website van Apple zijn een aantal veranderingen te vinden die ontwikkelaars moeten doorvoeren om ondersteuning voor iPhone X-gebruikers toe te voegen.

Het is niet de eerste keer dat Apple de richtlijnen voor ontwikkelaars heeft aangescherpt vanwege de komst van een nieuw apparaat met unieke hardware. Toch zullen de meeste ontwikkelaars geen problemen hebben met het optimaliseren van hun apps voor de iPhone X. De verwachting is namelijk dat het bedrijf dit jaar drie nieuwe iPhones gaat introduceren, die allemaal beschikken over een scherm met een inkeping aan de bovenkant. Gebruikers van deze toestellen hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken dat er een gebrek aan geoptimaliseerde apps zal zijn, hoewel de populairste apps in de App Store op dit moment ook al ondersteuning bieden voor de iPhone X.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*