iPhone X en iPhone 9 krijgen Intel-modems

Smartphones

Intel zou volgens KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo de exclusieve leverancier van LTE-modems zijn voor de volgende generatie iPhone X-serie en de goedkopere 6,1-inch iPhone met lcd-scherm. In zijn recente rapport spreekt hij de verwachting uit dat Intel de exclusieve leverancier is voor de nieuwe iPhone-modellen die dit jaar verschijnen, terwijl Qualcomm geen enkele order zal ontvangen.

Intel-modems voor iPhone X

De doorgaans goed geïnformeerde analist voorspelde eerder dan Intel 70 procent van de modems zou leveren, waarbij Qualcomm verantwoordelijk zou zijn voor de resterende 30 procent. Hij gelooft nu dat Apple heeft besloten om Intel als enige leverancier te gebruiken vanwege verschillende concurrentievoordelen.

Het is aannemelijk dat de iPhone X, iPhone X Plus en 6,1-inch iPhone gebruik zullen maken van Intel’s nieuwste XMM 7560-modem, met ondersteuning voor zowel GSM als CDMA. Apple zou daardoor slechts een model op de markt hoeven te brengen die wereldwijd met iedere provider werkt. De modems van Qualcomm maakten al langer gebruik van deze technologie, echter konden de Intel-modems alleen overweg met GSM.

Daarnaast vechten Apple en Qualcomm op dit moment ook nog een juridische strijd uit over concurrentiebeperkende licentiepraktijken. Apple zou de overstap naar Intel gebruiken om Qualcomm verder onder druk te zeggen. Kuo is er overigens niet zeker van of Intel in de toekomst de exclusieve leverancier van modems blijft, want Apple geeft doorgaans de voorkeur aan diversificatie van de toeleveringsketen. Hij acht het aannemelijk dat Apple in de toekomst weer orders aan Qualcomm geeft in ruil voor concessies met betrekking tot de lopende rechtszaak tussen de twee bedrijven.

Betere prestaties

Om de verloren orders goed te maken, verwacht Kuo dat Qualcomm zal proberen om de leverancier van meer Chinese smartphonemakers te worden. Chinese bedrijf lijken echter geen belang te hebben bij een gemonopoliseerde markt en de potentiële groei is volgens Kuo dan ook beperkt.

De iPhone X en iPhone X Plus zullen qua prestaties op het gebied van LTE/4G flinke verbeteringen kunnen verwachten in de tweede helft van 2018. De XMM 7560 ondersteunt 4×4 MIMO, terwijl de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X het momenteel moeten doen met 2×2 MIMO.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*