.

iPhone 8 krijgt mogelijk toch gekromd oled-scherm

Smartphones

De veel besproken iPhone 8 wordt voorzien van een gekromd 5,8-inch oled-scherm, zo claimt de Japanse website Nikkei Asian Review. De kromming zal echter minder agressief zijn in vergelijking met de Galaxy S7 Edge van Samsung.

iPhone 8

Gekromd oled-scherm

Volgens de site is het namelijk een lastige taak om gekromd glas voor dit soort schermen te produceren. “De curve zal minder nadrukkelijk aanwezig zijn dan op het scherm van de Galaxy S7 Edge. Dit is deels te wijten aan de lastige productie van gebogen glazen covers voor dergelijke beeldschermen”, aldus de bron van de site.

Vanwege de gekromde schermranden zal het zichtbare gebied van het oled-scherm uitkomen op ongeveer 5,2-inch. Het scherm geeft de iPhone 8 een unieke uitstraling, maar het zal geen belangrijke nieuwe functies bieden. Hoe serieus we het gerucht moeten nemen is overigens nog maar de vraag, want vorige week bracht onderzoeksbureau IHS Markit nog naar buiten dat de iPhone 8 wordt voorzien van een vlak oled-scherm met 2.5D glas.

De doorgaans goed geïnformeerde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo en het Chinese onderzoeksbureau TrendForce zeggen eveneens 2.5D glas te verwachten, wat een licht gekromde glasplaat is dat sinds de iPhone 6 door Apple wordt gebruikt. De bron van Nikkei zegt dat Apple geen optimaal gebruik maakt van oled wanneer het kiest voor een vlak scherm, maar waarschuwt tegelijkertijd dat het ontwerp van de iPhone 8 nog niet is afgerond en dat er in de komende periode nog het nodige kan veranderen.

Over de rest van de specificaties is nog veel onduidelijk, echter is de verwachting dat Apple kiest voor een ontwerp met een aluminium frame en een glazen voor- en achterkant. Het bedrijf zou daardoor ook voor het eerst ondersteuning kunnen bieden voor draadloos opladen. Een andere grote verandering waarover wordt gesproken is de verwijdering van de fysieke thuis-knop, waardoor de vingerafdrukscanner mogelijk wordt geïntegreerd in het oled-scherm of wordt vervangen door een 3d-camera.

Apple zou de 3d-camera willen gebruiken voor gezichtsherkenning, omdat het de thuis-knop op de iPhone 8 naar verluidt gaat schrappen. Mocht dat het geval zijn dan is er in ieder geval aan de voorzijde niet langer plaats voor de vingerafdrukscanner, waardoor Apple op zoek moet naar een andere oplossing, zoals bijvoorbeeld gezichtsherkenning. Apple nam recentelijk ook al de Israëlische startup RealFace over, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in gezichtsherkenning

1 Reactie

  1. Apple staat steeds meer en meer in de Samsung volgstand.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren