.

iPhone 8 en iPhone X kunnen met iOS 11.2 sneller draadloos worden opgeladen

Smartphones

De iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X kunnen binnenkort sneller draadloos worden opgeladen. Het blijkt namelijk dat iOS 11.2 het mogelijk gaat maken om de toestellen op te laden met een 7,5 watt Qi-lader. Op dit moment kan het drietal met maximaal 5 watt worden opgeladen, echter beloofde Apple ten tijde van de introductie dat een toekomstige iOS-update hogere laadsnelheden zou introduceren. Het blijkt dat iOS 11.2 die update is.

Verschillende iPhone 8- of iPhone X-gebruikers die de publieke bèta of developer preview van iOS 11.2 draaien bevestigen de nieuwe laadsnelheden. De Belkin-oplader die Apple verkoopt ondersteunt snelladen met 7,5 watt en dat zorgt ervoor dat de iPhone X in ongeveer 30 minuten kan worden opgeladen van 46 tot 66 procent. Bij het gebruik van dezelfde iPhone en een 5 watt oplader stijgt het accupercentage van 46 naar 60 procent in 30 minuten tijd.

Dankzij de ondersteuning voor 7,5 watt opladers kunnen de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X draadloos sneller worden opgeladen dan met bekabelde 5 watt oplader, die standaard wordt meegeleverd. Overigens is er op dit gebied nog ruimte voor verbetering, want de huidige Qi 1.2-standaard heeft ondersteuning voor 15 watt opladers. Desalniettemin is 7,5 watt een welkome verbetering, hoewel je daarvoor mogelijk wel een duurdere oplader zal moeten aanschaffen.

De Mophie Wireless Charging Base en de Belkin Boot Up Wireless Charging Pad ondersteunen snellere draadloze laadsnelheden van 7,5 watt. Mocht een 5 watt voldoende voor je zijn, dan is de Belkin Boost-up Wireless Qi een uitstekend alternatief voor €34,99 waarbij je ook nog eens een Bol.com cadeaubon ter waarde van 10 euro ontvangt bij het plaatsen van een review.

Momenteel is iOS 11.2 alleen beschikbaar voor ontwikkelaars en bètatesters, echter verwachten we dat de publieke versie nog deze maand wordt uitgerold naar de iPhone, iPad en iPod Touch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren