iPhone 6S krijgt dual-camera en drukgevoelig scherm

Smartphones

iphone-6-plus-4De iPhone 6 is nog niet eens zo gek lang op de markt, maar de eerste geruchten over de opvolger zijn vandaag al verschenen. In november wist Apple-guru John Gruber al te verklappen dat de iPhone 6S vermoedelijk resulteert in grootste vooruitgang ooit voor de camera van de iPhone en het Taiwanese UDN komt vandaag met een aantal extra details.

Volgens de bronnen uit de toeleveringsketen van Apple krijgt de iPhone 6S op de achterkant een dual-lens configuratie met optische in plaats van digitale zoom, zoals we dat kennen van de huidige iPhone modellen. Dit betekent dat de lens deels uit de behuizing kan komen. Daarnaast zou Apple de iPhone 6S ook voorzien van een drukgevoelige 3D sensor (Force Touch), deze technologie wordt overigens nu al gebruikt voor de Apple Watch om het verschil tussen drukken en tikken te kunnen meten.

[sc:adsense-tekst ]

Mocht Apple erin slagen om deze technologie te implementeren op de volgende iPhone 6S, dan kan het een nieuwe laag van interactiviteit toevoegen aan iOS en het besturingssysteem in zijn geheel efficiënter maken. In de onderstaande video zegt hoofdontwerper Jonathan Ive het volgende over Force Touch: “de technologie voegt letterlijk een nieuwe dimensie toe aan de gebruikersinterface”. Het zal ons in ieder geval niks verbazen als de technologie later dit jaar ook zijn debuut maakt op de iPhone 6S.

Over de camera zeggen de bronnen van UDN dat de configuratie aanzienlijk meer licht kan opnemen, waardoor de beeldkwaliteit van de foto’s van toeneemt. Op de huidige iPhone 6 vinden we een iSight camera met een diafragma van f/2.2.

Verder blijft het uiterlijk van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus identiek aan dat van de modellen die in 2014 werden gelanceerd. Het 16GB model verdwijnt volgens het gerucht en in plaats daarvan wordt de iPhone 6S standaard met 32GB opslagruimte uitgerust.

In het artikel lezen we verder dat een nog onbekend onderdeel van de iPhone 6S de interactie met de Apple Watch moet verbeteren. Wat dit exact mag betekenen is onduidelijk en daarbij willen we ook nadrukkelijk opmerken dat dit tot op heden niks meer zijn dan geruchten uit een niet te verifiëren bron.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*