iPhone 6S en iPhone 6S Plus beschikken over Force Touch touchscreen

Smartphones

iphone-6s-iphone-6s-plusDe lancering van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus komt steeds dichterbij en volgens het Taiwanese DigiTimes zijn leveranciers van het bedrijf inmiddels begonnen met de het leveren van Force Touch panelen voor de volgende generatie smartphones. Uit het artikel blijkt dat leveranciers in juni al kleine aantallen hebben verscheept naar Apple voordat de productie van drukgevoelige modules in juli verder werd opgeschroefd.

Tapei Times kwam eerder deze week al met het nieuws dat TPK, de leverancier van touchpanelen voor de producten van Apple, later dit jaar een grote groei verwacht in de vraag naar drukgevoelig sensoren, vermoedelijk voor de Force Touch technologie. Apple introduceerde Force Touch eerder dit jaar als eerste op de Apple Watch gevolgd door enkele nieuwe MacBook modellen, dankzij deze drukgevoelig technologie kunnen toekomstige iPhones onderscheid gaan maken tussen een lichte druk en een lange harde druk, waarna het afhankelijk van de actie verschillende taken kan uitvoeren.

[sc:adsense-tekst ]

Het Taiwenese DigiTimes heeft overigens niet de beste reputatie op het gebied van toekomstige Apple producten, maar de bronnen uit de toeleveringsketen hebben in het verleden wel aangetoond betrouwbaar te zijn. Daarnaast wordt verwacht dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus in september of oktober worden aangekondigd, net als eerdere generaties, waardoor het in de lijn der verwachting ligt dat de productie van de Force Touch compomenten al enige tijden geleden van start is gegaan.

force-touch-iphone-6s-iphone-6s-plus

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden naar verluidt opnieuw voorzien van hetzelfde 4,7-inch en 5,5-inch Retina-scherm in combinatie met een Force Touch touchscreen. Onder de motorkap is er een Apple A9-soc te vinden in combinatie met 2GB LPDDR4 werkgeheugen en een sneller 4G+ (CAT.6/300Mbps) modem van Qualcomm. Aan de achterzijde is er mogelijk gekozen voor een 12-megapixelcamera met ondersteuning voor opnames in 4K. Het ontwerp van beide modellen zou niet veranderen, hoewel er wel wordt gesproken over een iPhone 6S en iPhone 6S Plus behuizing die vervaardigd is uit het sterkere 7000 Series aluminium, hierdoor zouden de nieuwe iPhones wel een fractie dikker zijn geworden.

Wij verwachten dat Apple de iPhone 6S en iPhone 6S Plus in het tweede deel van september gaat introduceren.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*