iPhone 6S en 6S Plus: negen tips voor je nieuwe telefoon

Smartphones

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn in onze ogen de beste smartphones die Apple ooit heeft gemaakt. Het nieuwe model introduceert enkele innovatieve features zoals 3D Touch, maar er zijn nog veel meer veranderingen doorgevoerd op het gebied van hard- en software. In dit artikel hebben we enkele handige tips voor je beschreven waarmee jij het meeste uit je nieuwe telefoon kan halen.

iPhone 6S en 6S Plus features

Live Photo als achtergrond

Met de iPhone 6S en 6S Plus kun je ook Live Photos maken, een nieuwe feature waarbij er enkele beelden worden geschoten voor en na het maken van een foto. Het is een leuke toevoeging die je foto echt tot leven kan brengen, maar op de iPhone 6S kun je ze ook instellen als achtergrond. Om dit in te stellen open je het instellingenmenu -> achtergrond -> kies nieuwe achtergrond -> selecteer je Live Photo en stel het in als achtergrond. Wanneer je nu harder op het toegangsscherm drukt zie je dat de foto tot leven wordt gebracht.

Video’s in 4K

De 12 megapixelcamera van de iPhone 6S is in staat om video’s in 4K (30fps) op te nemen, maar deze optie is standaard niet ingeschakeld. Wil je klaar zijn voor de toekomst en video’s in 4K schieten open dan het instellingenmenu -> Foto’s en Camera -> en verander ‘Neem video op’ van 1080p naar 4000 op 30 bps. Mochten deze video’s toch te groot voor je zijn, herhaal deze stappen dan opnieuw en kies in dit geval voor 1080p.

https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo

Ruimte besparen

Het zijn echter niet alleen de 4K video’s die meer ruimte innemen op de iPhone 6S en 6S Plus, want ook de Live Photos zijn groter dan een normale foto. Wanneer je in het bezit bent van een 16GB model dan kom je al snel ruimte te kort en door de Live Photo feature uit te schakelen kun je weer wat ruimte besparen. Het uitschakelen van deze feature doe je in de camera-app door op het gele cirkeltje te drukken in de bovenste rand van het scherm.

Hé, Siri

Siri is de virtuele assistent van jou en je smartphone en op de iPhone 6S is deze feature zelfs te activeren zonder de thuisknop aan te raken. Je kan de dienst namelijk activeren met het commando ‘He, Siri’ in plaats van de thuisknop in te drukken. Het indrukwekkende aan deze functie is dat de iPhone 6S alleen op jouw stem reageert.

Neem sneller een selfie

Op de iPhone 6S kun je dankzij 3D Touch supersnel een selfie maken. Door iets harder op het icoon van de camera te drukken krijg je een lijstje met snelkoppelingen, waarmee je direct een selfie kan maken, een video kan starten, video’s in slowmotion kan opnemen of alleen een kan foto schieten.

Peek & Pop

Snel even een e-mail of link bekijken zonder de hele pagina te openen? Op de iPhone 6S is dit mogelijk. Door iets harder op de content te drukken opent er zich automatisch een nieuw venster, druk je daarna nog iets harder door dan wordt het bericht in zijn geheel geopend, laat je je vinger los dan wordt het venster weer gesloten. Dit werkt voor e-mails, links naar webpagina’s, contacten, berichten en foto’s.

Energiebespaarmodus

De accuduur van de iPhone 6S en 6S Plus is in veel gevallen meer dan voldoende om de dag door te komen, maar wanneer je op een locatie bent waar je geen beschikking hebt over een oplader kun je natuurlijk afhankelijk van je gebruik altijd in de problemen komen. De energiebespaarmodus van iOS 9 kan de accuduur nog wat rekken door enkele features van iOS uit te schakelen en de activiteit van het besturingssysteem tot een minimum te beperken. Deze speciale modus kan worden geactiveerd via het instellingenmenu -> accu -> energiebespaarmodus inschakelen.

iphone-6s

3D Touch instellingen

3D Touch is in onze ogen de belangrijkste vernieuwing van de iPhone 6S, maar mocht je van mening zijn dat de technologie te moeilijk is om te activeren of juist te snel werkt, dan kun je de gevoeligheid van het drukgevoelige scherm aanpassen. Open hiervoor het instellingen menu -> Algemeen -> Toegankelijkheid en klik op 3D Touch. Je kan kiezen tussen licht, normaal en stevig. De onderstaande afbeelding in dit menu laat je de gevoeligheid van 3D Touch testen.

Tekst selecteren

Het selecteren van tekst was tot op heden altijd een priegelig werkje op de iPhone, gelukkig is daar met de iPhone 6S en de 3D Touch technologie verandering in gekomen. Een hardere druk op het scherm transformeert het virtuele toetsenbord namelijk tot een trackpad, waarmee je veel eenvoudiger tekst kan selecteren.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*