iPhone 6S en 6S Plus minder populair dan gedacht

Smartphones

Apple kondigde na het openingsweekend van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aan dat beide toestellen in drie dagen tijd maar liefst 13 miljoen keer zijn verkocht, echter moeten we ook niet vergeten dat de nieuwe iPhones dit jaar voor het eerst ook vanaf dag 1 in China te koop zijn. Het was voor het bedrijf uit Cupertino een nieuw verkooprecord voor het openingsweekend, maar volgens verschillende analisten heeft de sterke start nog geen vervolg gekregen. Analisten verwachten zelfs dat de iPhone 6S en 6S Plus het niet beter gaat doen dan hun voorgangers.

iPhone 6S en 6S Plus verkopen

Volgens Pacific Crest Securities analist John Vinh heeft Apple het aantal orders voor componenten zelfs al met 15% teruggeschroefd na een tegenvallende week na de lancering. Vinh zegt deze informatie te hebben ontvangen van meerdere bronnen uit de chipindustrie. Het onderzoeksbureau verwacht dat Apple ongeveer 67 miljoen iPhone 6S en 6S Plus toestellen gaat verkopen in het vierde kwartaal van dit jaar, een aanzienlijke daling ten opzichte van de 75 tot 80 miljoen verkochte iPhones waar een groot aantal analisten kort voor de lancering over spraken.

iphone-6s-6s-plus-verkopen

Het is overigens niet voor het eerst dat we horen dat Apple het aantal orders voor componenten heeft teruggebracht. Een week geleden schreef het Taiwanese DigiTimes al dat Apple zijn eigen verwachtingen heeft bijgesteld naar 65 tot 70 miljoen verscheepte toestellen en hoewel de site geen vlekkeloos trackrecord heeft sluit het wel aan bij de bevindingen van analist Vinh. Kort voor de lancering van de iPhone 6S en 6S Plus schreven ook wij dat het voor Apple steeds moeilijker wordt om aan de verwachtingen van analisten te voldoen.

Niet iedereen is overigens negatief over de iPhone 6S en 6S Plus, want er bestaat ook altijd nog een groep die verwacht dat de nieuwe modellen het record van de iPhone 6 en 6 Plus wel gaan verbreken in het vierde kwartaal van 2015. Katy Huberty van Morgan Stanley zegt dat ze verwacht dat Apple een jaarlijkse groei van 7% kan realiseren in fiscaal 2016. Volgens Huberty is dit te danken aan de loyaliteit van Apple gebruikers en een korte update cyclus.

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn sinds 9 oktober te koop in Nederland.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*