iPhone 6S en 6S Plus kopen vanaf 2 oktober mogelijk in Nederland

Smartphones

iphone-6s-6s-plusDe iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden volgens bronnen uit de Nederlandse telecombranche – zie ook iPhoned – op 2 oktober gelanceerd in Nederland. Vanaf 25 september zal het voor Nederlandse gebruikers mogelijk worden om een pre-order voor de twee nieuwe modellen te plaatsen. Apple heeft in een reactie laten weten dat het nog geen aankondiging heeft gedaan voor de release in Nederland.

iPhone 6S en iPhone 6S Plus kopen

In de grotere Europese landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, is het sinds afgelopen zaterdag al mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de iPhone 6S of iPhone 6S Plus. De daadwerkelijke levering van de toestellen zal een week later plaatsvinden op vrijdag 25 september.

Terwijl de prijs van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus in de Verenigde Staten hetzelfde is gebleven verwachten we in Nederland een kleine toename in prijs, die vermoedelijk wordt veroorzaakt door de huidige koers van de euro ten opzichte van de dollar.

De goedkoopste iPhone 6S met 16GB kost in Duitsland €749, €859 voor de 64GB-versie en €969 voor het model met 128GB opslaggeheugen. Kies je voor de 5,5-inch iPhone 6S Plus dan betaal je €849 (16GB), €959 (64GB) of €1096 (128GB).

iPhone 6S en iPhone 6S Plus veranderingen

Het ontwerp van de iPhone 6S en 6S Plus is dit jaar hetzelfde gebleven, desondanks zijn de verandering ten opzichte van hun voorgangers groot. Beide toestellen worden aangedreven door de aanzienlijk snellere Apple A9-soc en voor het eerst is er 2GB aan werkgeheugen beschikbaar.

Aan de achterzijde vinden we de nieuwe 12-megapixelcamera met ondersteuning voor 4K video’s en Live Photos. Verder introduceerde Apple een drukgevoelig 3D Touch display. Deze technologie wordt ingezet om specifieke functies uit te voeren op basis van de hoeveelheid druk een gebruiker uitoefent op het scherm. Zo kun je bijvoorbeeld met een 3D Touch aanraking direct de selfie-modus van de camera starten of navigeren naar je werk.

De overige specificaties zijn hetzelfde gebleven, zoals het formaat van het scherm en de resolutie.

iPhone 6S en iPhone 6S Plus reservering

Inmiddels is het bij enkele Nederlandse webwinkels al mogelijk om een pre-order te plaatsen. De verwachting is dat deze modellen worden geïmporteerd uit Duitsland, zodat ze sneller kunnen worden uitgeleverd. Dat is volgens de winkels ook de reden waarom een los toestel duurder is dan de adviesprijs.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*