iPhone 6S camera presteert minder dan Xperia Z5, Galaxy S6, LG G4 en Nexus 6P

Smartphones

De camera op de eerste iPhone werd slechts als een leuke toevoeging gezien, maar sinds 2007 is er een hoop veranderd in het mobiele landschap en is het een van de belangrijkste features geworden. Consumenten lijken hun traditionele camera steeds meer links te laten en stellen daardoor ook steeds meer eisen aan de mogelijkheden. Apple heeft om aan deze eisen te voldoen gekozen voor een nieuwe camera aan de achterzijde van de iPhone 6S en 6S Plus.

iPhone 6S camera

De 8 megapixelcamera, die sinds de komst van de iPhone 4S is gebruikt, heeft plaats moeten maken voor de 12 megapixelcamera van de iPhone 6S en 6S Plus. Deze camera schiet foto’s niet alleen in een hogere, maar biedt ook ondersteuning voor video’s in 4K (3840 x 2160 pixels). Maar hoe verhoudt de iPhone 6S camera zich ten opzichte van de Android concurrentie of de iPhone 6 en 6 Plus? Dx0Mark zocht het voor ons uit.

Uit de test van Dx0Mark blijkt dat ondanks de grotere en verbeterde sensor de iPhone 6S geen betere prestaties laat zijn in vergelijking met de iPhone 6, en in bepaalde situaties zou de sensor zelfs minder presteren. Dat betekent niet dat de iPhone 6S beschikt over een slechte camera, echter is het afgezien van de hogere resolutie geen grote sprong voorwaarts.

De beste eigenschappen van de iPhone 6S camera zijn een goede balans in belichting, het behoud van details onder normale omstandigheden en een snelle en nauwkeurige autofocus in vrijwel alle tests. Dat geldt overigens niet alleen voor foto’s, maar ook voor video’s. Ondanks het ontbreken van optische beeldstabilisatie, is de Apple A9-soc in staat om dit digitaal te compenseren en video’s zijn zelfs in 4K stabiel en constant goed van kwaliteit.

iphone-6s-camera-dx0mark

Het grootste probleem van de iPhone 6S camera zijn de prestaties in slecht verlichte situaties, en dat is iets waar het merendeel van de fabrikanten nog steeds geen goede oplossing voor hebben gevonden en dat wordt veroorzaakt door de relatief kleine sensoren die worden gebruikt. Opmerkelijk genoeg zei Apple tijdens de presentatie dat het zich bij de ontwikkeling van de iPhone 6S juist op dit aspect heeft gericht. De experts van Dx0Mark zijn het desondanks niet eens met de claims van Apple en melden dat er op foto’s die bij weinig licht zijn geschoten de nodige ruis is te zien. Overigens bleek de autofocus ook in deze situaties nog altijd goed te presteren.

Dx0Mark beoordeelt de iPhone 6S camera met een score van 82, goed voor een 10e plaats op dit moment. Het toestel moet zijn meerdere erkennen in de Sony Xperia Z5, Samsung Galaxy S6 Edge, Google Nexus 6P, Moto X Style, Xperia Z3 Plus, LG G4 en de Galaxy Note 4. Verder is de iPhone 6S onder de de iPhone 6 en 6 Plus geplaatst, omdat de kwaliteit hetzelfde is gebleven, terwijl we wel een jaar verder zijn. Het is in ieder geval duidelijk dat de iPhone 6S nog steeds beschikt over een prima camera, maar dat er werk aan de winkel is voor Apple om het gat met de concurrentie te dichten.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*