.

Interface Samsung Galaxy S8 en S8+ te zien op gelekte screenshots

Smartphones

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden op 29 maart officieel aangekondigd, maar in de tussentijd blijft er nog steeds nieuwe informatie over het tweetal verschijnen. In de afgelopen maand zijn er al verschillende foto’s en video’s verschenen van de Galaxy S8 en S8+, waardoor we een goed idee hebben hoe ze eruit komen te zien. Over de software is minder bekend, echter toont een nieuw lek de interface van de Galaxy S8-serie.

Samsung Galaxy S8 en S8+

Uiterlijk interface

Het doorgaans goed geïnformeerde SamMobile toont de software die draait op de Galaxy S8. De site heeft zijn hand weten te leggen op enkele screenshots van de Galaxy S8-launcher en een groot aantal iconen van geïnstalleerde apps. Volgens de bron die de screenshots doorstuurde kunnen ze worden gevonden in de nieuwste versie van de Smart Switch, een app die gebruikers helpt bij het overzetten van data van hun oude apparaat. Het is een van de redenen waarom de screenshots van de launcher een lage resolutie hebben, terwijl de iconen wel scherp worden weergegeven.

De screenshots komen in ieder geval overeen met wat we tot nu toe hebben zien gezien op de foto’s van de Galaxy S8 en S8+. Daarnaast kunnen ze vermoedelijk ook worden gepersonaliseerd met thema’s en widgets. Het lijkt er ook op dat Samsung heeft geluisterd naar de feedback van zijn gebruikers, want hoewel de iconen nog niet volledig rond zijn, sluiten ze een stuk beter aan bij het standaard uiterlijk van Android Nougat.

Verwachte specificaties en features

De Galaxy S8 en S8+ worden aangedreven door de Exynos 8895 en de Qualcomm Snapdragon 835 in bepaalde regio’s. Er is in totaal 4GB lpddr4-geheugen beschikbaar en de gpu is een ARM Mali-G71 met twintig cores. De versie die in Europa verschijnt beschikt standaard over 64GB aan flashgeheugen, met de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een microSD-kaart. Daarnaast beschikken ze beide over 12-megapixelcamera aan de achterzijde, 8-megapixelcamera voor selfies, 3,5mm-koptelefoonaansluiting, usb c-poort en een water- en stofdichte behuizing (IP68).

Een eerder lek bevestigde ook dat Samsung komt met een dockingstation genaamd DeX. Dit dockingstation maakt het mogelijk om de Galaxy S8 aan te sluiten op een toetsenbord, muis en monitor. De functionaliteit transformeert jouw smartphone tot een volwaardig werkstation, vergelijkbaar met de Continuum-functionaliteit van Windows 10 Mobile. We verwachten dat het DeX-dock los zal moeten worden aangeschaft.

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden op 28 april wereldwijd gelanceerd, een maand na de onthulling. Volgens een recent gerucht krijgt de Galaxy S8 een adviesprijs van 799 euro; de Galaxy S8+ zou 899 euro moeten kosten. Het is inmiddels mogelijk om je vrijblijvend in te schrijven op de site van Tele2, waarna je automatisch een notificatie ontvangt wanneer het tweetal in Nederland beschikbaar is voor pre-order.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren