.

Huawei P10 en P10 Plus aankondiging op MWC 2017?

Smartphones

Huawei heeft de media uitgenodigd voor een evenement op 26 februari in Barcelona, een dag voor de officiële start van het Mobile World Congress. De uitnodiging belooft de onthulling van een vlaggenschip, echter is het nog niet geheel duidelijk of het daadwerkelijk gaat om de Huawei P10-serie.

Huawei P10

Onthulling op MWC?

In het verleden werden de smartphones uit de P-serie altijd kort voor de zomer gepresenteerd en Huawei-topman Richard Yu liet in een interview met MyDrivers opmerken dat de Huawei P10 en P10 Plus in de lente op de markt worden gebracht. Het tweetal biedt ondersteuning voor Google Daydream en ook zullen ze verschillende slimme functies krijgen van de eerder aangekondigde Honor Magic. De software van de Magic is onder andere in staat om de telefoon automatisch te vergrendelen wanneer je deze in een broekzak stopt.

Volgens eerdere geruchten worden de Huawei P10 en P10 Plus voorzien van oled-scherm dat aan beide zijkanten licht gekromd is. De P10 krijgt naar verluidt een 5,2-inch scherm, terwijl het scherm van de P10 Plus een diagonaal heeft van 5,5-inch. We vermoeden dat de resolutie wordt opgeschroefd naar 2560 x 1440 pixels, omdat dit door Google wordt aanbevolen voor Daydream-apparaten.

De vingerafdrukscanner op de P10 is verplaatst naar een thuis-knop aan de voorzijde; bij de P10 Plus zit deze nog steeds aan de achterkant. Recente foto’s waarop het ontwerp van de vermeende Huawei P10 zou zijn te zien, suggereren al dat het Chinese bedrijf heeft gekozen om de vingerafdrukscanner te verplaatsen naar de voorkant.

Verder wordt er gesproken over een dubbele camera, ondersteuning voor snelladen met 40 watt, 4GB lpddr4-geheugen en een Kirin 965-soc. Andere geruchten suggereren dat er een kleine tweede scherm aan de P10 en P10 Plus wordt toegevoegd om informatie als de tijd, accu en notificaties weer te geven. Hoewel het meer voor de hand ligt dat men hier verwijst naar een always-on-functie, omdat pixels met een oled-scherm individueel kunnen worden uitgeschakeld en daardoor geen energie verbruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren