Foto toont Huawei Mate 20 Pro-prototype met drie camera’s

Smartphones

De Huawei P20-serie is inmiddels aangekondigd, maar het lijkt erop dat het Chinese bedrijf zich ook aan het voorbereiden is op de komst van hun volgende vlaggenschip. Volgens de website CNMO is de Huawei Mate 20 namelijk gespot in de database van benchmark-app AnTuTu. De Mate 20 is de snelste smartphone ooit getest en dat is waarschijnlijk te danken aan een nieuwe chipset, die door Huawei zelf is ontworpen.

Update 03-09: op het Chinese Weibo is er een nieuwe foto verschenen waarop de achterkant van de Huawei Mate 20 Pro is te zien. De cameramodule bestaat uit drie lenzen en een ledflitser, terwijl de vingerafdrukscanner onder de camera is geplaatst. Op de tweede foto zien we screenprotector voor de Mate 20 Pro met een inkeping aan de bovenkant.

Huawei Mate 20 sneller dan iedereen

De vermeende Huawei Mate 20, die in de herfst van 2018 wordt verwacht, heeft een score neergezet van 356.918 en daarmee blijft het de concurrentie ruimschoots voor. Het verschil is zo groot dat we ons zelfs afvragen of de test wel legitiem is. Het zou kunnen zijn dat de nieuwe Kirin 980-soc van Huawei voor deze boost heeft gezorgd, hoewel de ontwerpen van het bedrijf tot op heden juist iets achterliepen in vergelijking met de concurrentie.

AnTuTu toont ons helaas weinig informatie over de chipset van de Huawei Mate 20. Er gaan geruchten dat het een 7nm-chip is met vier Cortex A75-cores in een aangepaste configuratie en een sterk verbeterde tweede generatie neural processing unit (NPU) voor AI-functies. De chip krijgt waarschijnlijk ook een nieuwe gpu, die flink krachtiger zou moeten zijn dan die van de huidige Kirin 970-soc. Deze chip vinden we onder de motorkap van de Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P20 en P20 Pro.

Ook drie camera’s voor Mate 20

Het is bovendien aannemelijk dat de Huawei Mate 20 aan de achterzijde een cameramodule krijgt met drie lenzen. Huawei claimt dat de beeldkwaliteit verbetert door beelden van de verschillende sensoren te combineren. Daarnaast maakt het optische zoom mogelijk en ‘hybride zoom’ waarmee er verder kan worden ingezoomd door pixels van de 40-megapixelcamera te gebruiken en die te combineren met het beeld van de telelens.

De voorganger van de Huawei Mate 20 werd in oktober 2017 aangekondigd en het is aannemelijk dat de introductie van het nieuwe model in dezelfde periode zal plaatsvinden. Momenteel is de Huawei Mate 10 Pro in de aanbieding bij Mobiel.nl voor 626 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*