Foto van Huawei Mate 20 Pro-dummy gelekt

Smartphones

De Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro worden volgende maand officieel aangekondigd, maar in de tussentijd blijven er nieuwe details over de twee smartphones verschijnen. Op het Chinese Weibo zijn er ditmaal twee foto’s verschenen waarop de glazen panelen van beide toestellen zijn te zien. De beelden suggereren dat beide telefoons een verschillend ontwerp krijgen.

Update: op het Chinese Baidu is een foto verschenen van een Huawei Mate 20 Pro-dummy.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei heeft de Mate 20 voorzien van een inkeping in de vorm van een waterdruppel, terwijl de grotere Mate 20 Pro een inkeping heeft die qua formaat vergelijkbaar met de iPhone X. Volgens eerdere geruchten wordt de Mate 20 Pro uitgerust met in totaal vijf camera’s: drie aan de achterzijde en twee aan de voorzijde, waaronder een 3D-sensor voor geavanceerde gezichtsherkenning.

Van de reguliere Huawei Mate 20 wordt verwacht dat hij beschikt over een 6,3-inch oled-scherm en de Pro-versie zou zijn uitgerust met een groter 6,9-inch oled-scherm. In de firmware zouden er bovendien verwijzingen zijn gevonden die duiden op een vingerafdruksensor onder het scherm van het grotere model, hoewel er op een aantal gelekte foto’s ook een vingerafdrukscanner onder de cameramodule is te zien. Er zal bovendien ondersteuning aanwezig zijn voor draadloos laden, waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat de achterkant van glas is.

Het duo zal worden aangedreven door de nieuwe Kirin 980-soc, die Huawei op de IFA 2018-beurs in Berlijn heeft geintroduceerd. Deze nieuwe chip is sneller dan de Snapdragon 845-soc van Qualcomm, die onder de motorkap van vrijwel alle recente high-end Android-smartphones is te vinden. Er zou verder zijn gekozen voor een 4200mAh-accu.

Huawei levert ten minste één versie van de Mate 20 met 6GB RAM en 128GB opslagruimte, hoewel het aannemelijk is dat er meer varianten op de markt zullen worden gebracht. De toestellen zullen worden gelanceerd met het op Android 9.0 Pie gebaseerde EMUI 9.0.

De Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro worden op 16 oktober in Londen aangekondigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*