Huawei werkt aan Ascend Mate 7 met 5,5-inch scherm

Smartphones

ascend-mate-7-pers-17Het Mobile World Congress in Barcelona gaat in de eerste week van maart van start, maar tot dat moment zullen de geruchten blijven aanhouden over de Galaxy S6, HTC One M9, Xperia Z4 en LG G4. Het enige bedrijf dat tot dit moment in dit rijtje ontbrak is Huawei, echter is ook daar vandaag verandering in gekomen. Volgens de Italiaanse website HDBlog.it gaat de Chinese fabrikant namelijk een compacte versie van de Huawei Ascend Mate 7 onthullen.

De compactere Ascend Mate 7 variant krijgt naar verluidt een 5,5-inch groot display. Huawei zou dit toestel tijdens het Mobile World Congress willen lanceren zodat het bedrijf de smartphone strategisch kan positioneren met de komst van de Ascend P8 in het vooruitzicht en de huidige Ascend Mate 7, beide telefoons beschikken over respectievelijk een 5” en 6” groot scherm.

[sc:adsense-tekst ]

Tijdens het Mobile World Congress hoeven we in ieder geval nog niet de Huawei Ascend P8 te verwachten, want volgens de laatste geruchten wordt dit toestel opnieuw tijdens een los evenement in Europa aangekondigd in het tweede kwartaal van 2015.

Het enige wat we tot nu toe weten over de Huawei Ascend Mate 7 Compact is het formaat van het scherm. De originele Mate 7 beschikt over een 6-inch scherm, een HiSillicon Kirin 925-soc en een 13-megapixel cameramodule op de achterkant. Of deze kleinere variant beschikt over dezelfde hardware is op dit moment de grote vraag.

Een scherm met een Quad-HD resolutie (2560 x 1440 pixels) hoeven we in ieder geval niet te verwachten. De CEO van het Huawei, Richard Yu, uitte onlangs nog kritiek op de Xiaomi Mi Note Pro vanwege de teleurstellende accuduur door het hoge resolutie scherm, terwijl het verschil qua scherpte vrijwel niet is te zien met het menselijk oog.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*