.

HTC U met aanraakgevoelig frame wordt op 16 mei aangekondigd

Smartphones

In de afgelopen weken lekte er al de nodige informatie over de HTC U, maar vandaag heeft de Taiwanese fabrikant bekendgemaakt dat de onthulling op 16 mei zal plaatsvinden. Het aankomende vlaggenschip beschikt over een frame met aanraakgevoelig zijkanten waarmee gebruikers bepaalde functies van de HTC U kunnen bedienen.

HTC U

HTC publiceerde op Twitter een teaser met de tekst ‘Squeeze for the brilliant U’. In de korte video zien we hoe een gebruiker in de zijkanten van de behuizing knijpt, een functie die eerder al werd beschreven in een gelekte presentatie. De presentatie vindt op 16 mei om 08:00 Nederlandse tijd plaats.

Edge Sense

De gelekte presentatie omschreef uitvoerig de functionaliteit en de specificaties van de HTC. De functie Edge Sense maakt het mogelijk om specifieke acties uit te voeren door de zijkant van de telefoon kort of lang in te drukken. Gebruikers kunnen onder andere de camera inschakelen, Google Assistant starten of een screenshot maken. De onderstaande video geeft je een idee hoe de functie in de praktijk werkt.

Specificaties HTC U

De HTC U beschikt volgens dezelfde presentatie over een 5,5-inch scherm met een WQHD-resolutie (2560 x 1440 pixels) en bescherming door Gorilla Glass 5. Onder de motorkap is er gekozen voor Snapdragon 835-soc van Qualcomm. Volgens de presentatie komt de HTC U beschikbaar in varianten met 64GB opslag en 4GB ram of 128GB opslag en 6GB ram. De accu heeft een capaciteit van 3000mAh en biedt ondersteuning voor snelladen via Quick Charge 3.0. Het metalen frame is echter wat deze telefoon het interessantst maakt.

Voor 12-megapixelcamera (Sony IMX362-sensor) van de HTC heeft het bedrijf enkele nieuwe features ontwikkeld, waaronder HDR+, Smart Video Zoom, 3D Audio en hoge resolutie audio-opnames dankzij de aanwezigheid van vier microfoons. Aan de voorzijde is een 16-megapixelcamera geplaatst met een Sony IMX351-sensor. De telefoon is ook in staat om een voorvertoning van het HDR-effect te tonen voordat er een foto is geschoten. De HTC U beschikt net als de Ultra niet langer over een 3,5mm-koptelefoonaansluiting, in plaats daarvan moet er gebruik worden gemaakt van usb-c. Verder zijn er twee speakers aanwezig om audio in stereo weer te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren