HTC One M9 met Sense 7 te zien in gelekte video’s

Smartphones

htc-one-m9-2Eerder vandaag zagen we al enkele persafbeeldingen verschijnen van de HTC One M9, maar mocht dat nog niet genoeg zijn om de twijfel te doen laten verdwijnen over het ontwerp, dan zijn het de volgende video’s wel. HTC insider @upleaks publiceerde vandaag al een aantal foto’s van de HTC One M9, echter volgden vanavond ook een aantal commercials waarin de HTC One M9 met Sense 7 overduidelijk in is te zien. Inmiddels zijn de video’s offline gehaald en is de Twitter account van @upleaks ook niet langer beschikbaar, mogelijk is de telefoonlekker zelf in de problemen gekomen door het lekken van alle informatie. De video’s zijn door ons echter opnieuw geupload en achter elkaar gezet, zodat je niks hoeft te missen.


De video’s waarin de HTC One M9 is te zien laten weinig aan de verbeelding over en bevestigen nogmaals dat het ontwerp van de smartphone in vergelijking met zijn voorganger vrijwel ongewijzigd is gebleven, afgezien van de dual-LED flitser en de grotere camera aan de achterzijde. Wat we tot nu toe weten is dat het nieuwe HTC vlaggenschip is voorzien van een 5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Boven en onder het scherm vinden we vernieuwde BoomSound stereo speakers met Dolby Surround.

[sc:adsense-tekst ]

Onder de motorkap is er gekozen voor een Snapdragon 810-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit octa-core chipset in een big.LITTLE configuratie met vier zuinige Cortex A53-cores (1,5GHz) en vier snelle Cortex A57 (2GHz). De system-on-a-chip wordt bijgestaan door 3GB werkgeheugen en een Adreno 430-gpu. Standaard is er 32GB opslaggeheugen beschikbaar dat door middel van een microSD-kaart kan worden uitgebreid tot 128GB.

In de video lijkt men zich voornamelijk te richten op de camera op de voor- en achterkant van het toestel. Je ziet hoeveel detail er is te zien op de foto’s die geschoten met de 20,7-megapixel camera, terwijl de 4MP UltraPixel camera aan de voorzijde uitstekende foto’s kan maken in slecht belichte ruimtes door de grotere pixels. Daarnaast worden er nog een aantal features van de camera-app uitgelicht, waarvan we overigens niet verwachten dat het een enorme impact zal hebben op de gebruikerservaring.

In de tweede video zien we hoe Sense 7 kan worden gepersonaliseerd door middel van een foto. Het werkt vrij eenvoudig, je maakt bijvoorbeeld een foto van een stuk kleding en daarna selecteert Sense de kleuren op de foto en past het de interface daar automatisch op aan. Verder kun je iconen aanpassen en ga zo maar door. Het zijn in onze ogen niet de meest schokkende features en de HTC One M9 lijkt op het eerste oog dan ook niet veel meer te zijn dan een kleine upgrade in plaats van een volledig nieuw ontwerp.

De HTC One M9 wordt op zondag 1 maart aangekondigd, maar inmiddels lijken alle details over het toestel al op straat te liggen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*