HTC One M10 krijgt Snapdragon 820-soc van Qualcomm

Smartphones

Een aantal tweets van de doorgaans goed geïnformeerde telefoonlekker @ricciolo hebben enkele details onthuld over het volgende vlaggenschip van HTC, de M10. Volgens de informatie van de bron is de M10 niet de codenaam van het volgende vlaggenschip, terwijl @llabtoofer gisteren nog naar buiten bracht dat dit wel het geval zou zijn.

Snapdragon 820 voor HTC One M10

Mogelijk zit de verwarring in het feit dat Ricciolo spreekt over de codenaam die intern wordt gebruikt, terwijl Llabtoofer verwijst naar de daadwerkelijk productnaam. Daarnaast is er in de tweet ook te lezen dat de HTC One M10 wordt aangedreven door de chipset die gisteren werd aangekondigd en zoals we weten is dat de Snapdragon 820-soc van Qualcomm.

Deze nieuwe Qualcomm-soc is een monster van een chip en beschikt voor het eerst over Qualcomm’s eigen custom Kryo cores, die maar liefst twee keer zo snel zouden zijn als de cpu van de Snapdragon 810. Daarnaast is de Adreno 530-gpu 40% sneller dan zijn voorganger en is er ondersteuning aanwezig voor allerlei nieuwe technologieën. De Snapdragon 820-soc biedt ondersteuning voor Quick Charge 3.0, waarmee je 38% sneller kan opladen dan met Quick Charge 2.0 en is er ondersteuning voor Wi-Fi 802.11ad en 802.11ac 2×2 MU-MIMO en LTE-U connectiviteit.

HTC zal in 2016 met wat speciaals moeten komen als het ons de tegenvallende HTC One M9 wil doen laten vergeten. In de afgelopen zomer kondigde Cher Wang aan dat het bedrijf werkte aan een nieuwe Hero apparaat, waarvan we nu weten dat het de One A9 is. Dit toestel bleek uiteindelijk een mid-range smartphone te zijn met een iPhone-achtig ontwerp en zal in onze ogen geen grote invloed hebben op de markt, vooral gezien de hoge adviesprijs van €599.

De verwachting is dat de HTC One M10 met Snapdragon 820-soc in het tweede kwartaal wordt gelanceerd. Het zelf overigens niet de enige smartphone zijn in de eerste helft van 2016, want HTC werkt ook nog aan de mid-range One X9.

De HTC One A9 is binnenkort in Nederland beschikbaar bij Coolblue vanaf €599.

[sc:adsense-tekst ]

1 Reactie

  1. Weet niet hoor maar de M9 viel echt niet tegen… maar je weet nu al dat de M10 een monsterphone gaat worden….

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*