HTC One M10 aankondiging in maart, release in april

Smartphones

Het Mobile World Congress in Barcelona gaat eind februari van start en dat betekent dat we weer nieuwe high-end Android smartphones mogen verwelkomen, zoals de Galaxy S7 en S7 Edge van Samsung en de LG G5. De grote afwezige lijkt dit jaar HTC te zijn en dat komt niet geheel als een verassing, want in de afgelopen maanden hebben we nog weinig gehoord over de HTC One M10. Volgens een Chinese website is er echter een goede reden waarom er nog relatief weinig informatie is verschenen over de HTC One M10.

HTC One M10 releasedatum

De site ITHome claimt namelijk dat het Taiwanese bedrijf de HTC One M10 niet zal introduceren tijdens het Mobile World Congress evenement. Het toestel zou tijdens een eigen evenement in maart worden aangekondigd, terwijl de lancering van het toestel in april zou plaatsvinden. Dit zou overigens niet de originele planning zijn geweest, want eigenlijk had de One M10 ook tijdens het Mobile World Congress moeten worden getoond. De vertraging zou zijn veroorzaakt door een beslissing van het management omdat de prototypes van het ontwerpteam simpelweg niet goed genoeg waren, waarna ze weer terug moesten naar de tekentafel. Door het ambitieuze nieuwe ontwerp van de One M10 is de aankondiging van het toestel uitgesteld naar maart.

Het ziet er dus naar uit dat de HTC One M10 geen evolutie gaat worden van de One M8 (2014) en de One M9 (2015). De beslissing om hetzelfde ontwerp te behouden kwam HTC vorig jaar op de nodige kritiek te staan, vooral om de One M8 ook al deels was gebaseerd op de One M7 (2013). Hoe het nieuwe ontwerp eruit zal komen te zien blijft nog een raadsel, maar volgens de site krijgt de smartphone een verwisselbare metalen achtercover die stofvrij en waterdicht is, onduidelijk is of de accu met een capaciteit van 3000mAh ook verwisselbaar is.

Over het formaat van het beeldscherm is nog geen informatie beschikbaar, echter verwachten dat het formaat opnieuw rond de 5-inch zal komen te liggen met mogelijk een grotere Plus-versie. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 820-soc van Qualcomm met een vier Kryo cores (2,2GHz) en een Adreno 530-gpu. Deze chipset zal in de eerste helft van 2016 vrijwel alle high-end smartphones gaan aandrijven. Verder spreekt de site over een 23-megapixelcamera, een vingerafdrukscanner en de Sense 8.0 interface zal gebaseerd zijn op Android 6.0.1 Marshmallow.

De HTC One M9 is momenteel vanaf 448 euro te koop bij Belsimpel, Coolblue en Studentmobiel.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*