HTC A9 wordt kopie van iPhone 6?

Smartphones

htc-a9-aeroEerder vandaag schreven we al dat de HTC A9, codenaam Aero, vermoedelijk in oktober wordt uitgebracht het vlaggenschip voor de rest van 2015 en het begin van 2016 moet zijn. Het toestel wordt volgens het laatste nieuws aangedreven door een deca-core (10-core) Helio X20 chipset van MediaTek. Daar blijft het niet bij, want zojuist is er ook een afbeelding van het toestel verschenen en wat direct opvalt is dat het ontwerp wel erg veel lijkt op dat van de iPhone 6.

De afbeelding laat alleen de achterkant zien van de HTC A9, echter vragen we ons af of de ontwerper niet simpelweg een iPhone 6 heeft gepakt, de positie van de camera heeft gewijzigd en het Apple logo heeft vervangen met dat van HTC. Overigens moeten we bekennen dat de achterkant van de iPhone 6 in 2014 weer enkele gelijkenissen heeft met de HTC One (M8).

[sc:adsense-tekst ]

Hoe serieus we de geruchten over de HTC A9 (Aero) moeten nemen is het moeilijk in te schatten, want de MediaTek Helio X20 zou pas in november in productie worden genomen, waardoor de smartphone pas laat in het vierde kwartaal kan worden uitgebracht. HTC lijkt er echter alles aan gelegen te zijn om een goed vierde kwartaal te draaien, want na de teleurstellende financiële cijfers in de afgelopen kwartalen, kan het bedrijf wel eens wat goed nieuws gebruiken.

De HTC A9 Aero zou verder volledig gemaakt zijn van metaal en zijn voorzien van een 5,5-inch scherm met een QHD resolutie van 2560 x 1440 pixels en 4GB werkgeheugen. Daarnaast suggereren geruchten dat HTC voor de A9 een baanbrekende camera gaat gebruiken.

Het bestaan van de telefoon werd door HTC CEO Cher Wang aangekondigd, maar sindsdien hebben we nog niks weer gehoord over de HTC Aero of HTC A9.

Update: zoals we in het artikel al melden blijkt dit inderdaad een iPhone 6 te zijn met een HTC logo, geen HTC A9 dus.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*