.

‘Goedkoopste OnePlus 5-variant gaat 479 euro kosten’

Smartphones

De OnePlus 5 wordt dinsdag officieel aangekondigd, maar in de tussentijd heeft de Chinese fabrikant in India al een commercial uitgezonden, waarin het toestel in zijn geheel werd getoond. Op het Chinese Weibo verscheen er bovendien ook een afbeelding met de prijzen van de twee OnePlus 5-varianten.

OnePlus 5

De commercial werd tijdens een ICC CHampions Trophy-crickewedstrijd uitgezonden en toont de voor- en achterkant van de OnePlus 5. Eerder deze maand werd er al een afbeelding gepubliceerd waarop de achterzijde was te zien met een dubbele camera. Het ontwerp van de voorzijde is vrijwel ongewijzigd gebleven en onder het scherm is wederom een fysieke knop geplaatst met een geïntegreerde vingerafdruksensor. OnePlus volgt daarmee niet de trend van de concurrentie om telefoons met dunnere schermranden te ontwikkelen.

Verder lijkt een afbeelding te bevestigen dat er twee varianten van de OnePlus 5 op de markt worden gebracht: een versie 6GB en 64GB opslag en een variant met 8GB en 128GB opslag. De 6GB-versie krijgt een adviesprijs van 32.999 Indiase rupees, terwijl de 8GB-versie 37.999 Indiase rupees gaat kosten. Die prijzen zijn doorgaans moeilijk door te rekenen naar euro’s, echter kunnen we wel eenvoudig het verschil berekenen met de OnePlus 3T, die voor 29.999 (64GB) en 34.999 (128GB) Indiase rupees werd gelanceerd.

Duurste OnePlus-telefoon tot nu toe

Het verschil tussen de goedkoopste OnePlus 3T en OnePlus 5 is 9,5% en wanneer we dit optellen bij de Nederlandse prijs, dan komen we uit op ongeveer 480 euro. Het verschil met de 128GB-versie is 8,2 procent en komt uit op bijna 520 euro. We durven in ieder geval wel met zekerheid te stellen dat de OnePlus 5 het duurste toestel gaat worden in de geschiedenis van het bedrijf.

Het bedrijf kiest er opnieuw voor om hun aankomende vlaggenschip online aan te kondigen, een presentatie die op 20 juni om 18:00 Nederlandse tijd live is te volgen op de site van OnePlus. Na de onthulling zullen er in diverse landen evenementen worden georganiseerd om de telefoon te promoten, waaronder in Nederland. Aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam zal op 21 juni om 18:00 een pop-up shop zijn deuren openen, waar de telefoon kan worden uitgeprobeerd en aangeschaft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren