‘Geen Snapdragon 836 voor Google Pixel 2 en Pixel 2 XL’

Smartphones

Er gingen geruchten dat de Google Pixel en Pixel 2 XL zouden worden aangedreven door een nieuwe en snellere processor van Qualcomm. Het zou gaan om de Snapdragon 836, een verbeterde versie van de Snapdragon 835, vergelijkbaar met de Snapdragon 821 die vorig jaar werd geïntroduceerd als een verbeterde versie van de S820.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Volgens XDA Developers en Android Police zijn deze geruchten echter incorrect en zullen de komende vlaggenschepen van Google gebruik maken van de Snapdragon 835. Android Police claimt dat de documenten van de Amerikaanse telecomwaakhond laten zien dat een Pixel 2 met S836-soc onwaarschijnlijk is. Daarnaast heeft Qualcomm de nieuwe chipset nooit officieel aangekondigd.

Eind augustus bracht telefoonlekker Evan Blass, beter bekend als @evleaks op Twitter, naar buiten dat de nieuwe Pixel-telefoons op 5 oktober worden gepresenteerd en dat ze zouden worden aangedreven door de Snapdragon 836. Nadere details of specificaties werden door Blass niet bekendgemaakt, waardoor het ook niet duidelijk was wat het verschil tussen beide chips zou zijn.

Verwachte specificaties

Het scherm van de Google Pixel 2 XL wordt geproduceerd door LG, net als de telefoon zelf. Het is een 6-inch oledscherm met een resolutie van 2880 x 1440 pixels, een beeldverhouding van 2:1, afgeronde hoeken en minimale schermranden. De vingerafdrukscanner is nog steeds aan de achterzijde is te vinden.

Verder komt er ook nog een reguliere Google Pixel, die qua uiterlijk ongewijzigd zal blijven. Het toestel zou opnieuw door HTC worden geproduceerd en mogelijk een knijpbare behuizing krijgen, vergelijkbaar met de Edge Sense-functie van de HTC 11. De Pixel 2 heeft een 4,97-inch 1080p-scherm met relatief dikke schermranden en de 3,5mm-koptelefoonaansluiting zou plaats moeten maken voor stereoluidsprekers. De telefoon wordt eveneens aangedreven door de Snapdragon 835-soc met 4GB ram en 64GB opslag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*