Geen polstwist gesture op Nexus 5X en Nexus 6P voor starten camera

Smartphones

Gisteren werd er in India al een vroege review gepubliceerd van de Nexus 6P en daarin waren twee opties te zien om snel de camera te openen. Gebruikers kunnen de camera-app activeren door twee keer op de aan/uit knop te drukken of door twee keer de Nexus 6P te draaien via een polstwist, echter blijkt nu dat één van de twee opties toch niet beschikbaar zal zijn op de modellen die in de winkels komen te liggen.

Nexus 5X en 6P camera

Verschillende gebruikers maken vandaag namelijk melding dat Qualcomm op zijn eigen blog een deel van het Nexus 5X en Nexus 6P artikel heeft aangepast, en dat de optie om de camera te starten door de telefoon te draaien met een polstwist wordt vervangen door twee keer op de aan/uit knop te drukken. Google heeft inmiddels bevestigd dat beide opties zijn getest, maar dat de laatstgenoemde methode heeft gewonnen. Op de Nexus 5X en Nexus 6P is het daardoor alleen mogelijk om de camera snel te starten met de powerknop.

Nexus 5X

Vermoedelijk heeft Google besloten om slechts een enkele methode toe te voegen aan de Nexus 6P en Nexus 5X, omdat het anders mogelijk voor verwarring zou kunnen zorgen. Een daadwerkelijk uitleg is niet gegeven, maar het is in onze ogen de meest voor de hand liggende verklaring. Wij verwachten dat de optie door ontwikkelaars later nog zal worden toegevoegd via een custom ROM of kernel, maar daarvoor moeten we eerst nog even wachten op de lancering.

De Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X worden begin november verwacht in Nederland.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*