Geen micro-sd-slot voor Nexus 5X en Nexus 6P

Smartphones

Google brengt met Android 6.0 Marshmallow enkele welkome verbeteringen voor apparaten met een extern geheugenslot, wat volgens enkele bronnen zou kunnen betekenen dat de nieuwe Nexus 5X en Nexus 6P ook beschikken over zo’n slot. De FCC documenten die eerder vandaag verschenen ondersteunen deze mogelijkheid, maar als we de bronnen van de AndroidPolice mogen geloven, en dat is iets wat we vrijwel altijd kunnen doen, dan beschikken de twee Nexus smartphones niet over zo’n optie.

Nexus 5X en Nexus 6P

De Nexus 5X en Nexus 6P zijn alleen voorzien van interne opslag en gebruikers kunnen daardoor niet het geheugen uitbreiden door middel van een microSD kaartslot. Voor de consumenten die plannen hebben om een Nexus 6P aan te schaffen is dat geen groot probleem, want de 5,7-inch phablet komt met 32GB, 64GB of 128GB aan opslag. Op de Nexus 5X is het probleem wel een stuk groter, want dit model komt slechts in twee configuraties: 16GB of 32GB, zonder derde optie of micro-sd-slot.

Nexus 5X

Persoonlijk ben ik van mening dat alle high-end smartphones in 2015 standaard moeten zijn voorzien van 32GB opslaggeheugen. Fabrikanten introduceren elk jaar meer features en gebruiken standaard al steeds meer opslaggeheugen dan enkele jaren geleden, waardoor er steeds minder overblijft voor de gebruiker. Daarnaast schieten de hedendaagse smartphone camera’s foto’s in hogere resoluties en nemen 4K video’s maar liefst 4x zoveel ruimte in beslag. Consumenten worden daardoor vrijwel automatisch gedwongen om voor een duurdere optie te kiezen, een goed voorbeeld zijn de iPhone 6S en 6S Plus die nog steeds beginnen vanaf 16GB, ondanks de vanafprijs van 749 euro (6S) of 859 euro (6S Plus).

Google en Apple zijn van mening dat gebruikers steeds minder opslag nodig hebben vanwege verbeterde clouddiensten en de toevoeging van meer geheugen of een kaartslot doet de prijs van een product verder stijgen. Om de juiste balans te vinden tussen prestaties en prijs heeft Google gekozen om de Nexus 5X en Nexus 6P alleen te voorzien van intern opslaggeheugen.

Wat vinden jullie, is 16GB en cloudopslag echt genoeg wanneer je dagelijks foto’s en video’s maakt? Laat het ons weten in de reacties.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*