Galaxy S6 Edge+ accuduur beter dan dat van Galaxy Note5?

Smartphones

samsung-galaxy-s6-edge+Een Samsung Galaxy S6 Edge+ kopen is vanaf 4 september mogelijk in Nederland en zoals je misschien al weet moeten we het in Europa in 2015 doen zonder de Galaxy Note5. Maar de Galaxy S6 Edge+ lijkt een meer dan uitstekend alternatief te zijn, want het product beschikt over vrijwel dezelfde hardware en biedt als extra natuurlijk het prachtige super-AMOLED scherm dat aan beide zijkanten is gebogen. Daarnaast blijkt uit de accuduur test van PhoneArena ook nog eens dat de accuduur van de Galaxy S6 Edge+ ook beter is dan dat van de Note5.

Galaxy S6 Edge+ accuduur

Dat is opmerkelijk, omdat de Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note5 beschikken over exact dezelfde hardware, inclusief de 3000mAh accu, maar toch scoort de S6 Edge+ op dit vlak beter dan de met stylus uitgeruste Note 5. Een groot verschil is het overigens niet, want waar de Galaxy S6 Edge+ het 9 uur en 29 miniuten volhoudt, daar stopt de Note5 er na 9 uur en 11 minuten mee. Volgens de site zit er soms klein verschil tussen de verschillende units, maar is de marge doorgaans veel kleiner. Gebruikers kunnen er dus vanuit gaan dat de accuduur op de Galaxy S6 Edge+ iets beter zal zijn dan op de Note5, mogelijk heeft dit te maken met de extra software features die aan de Note5 zijn toegevoegd.

[sc:adsense-tekst ]

De Galaxy Note5 blijkt opmerkelijk genoeg ook beter te presteren dan zijn voorganger, terwijl de Note 4 nog was uitgerust met grotere 3220mAh accu (220mAh meer). Dankzij de zuinigere 14nm Exynos 7420-soc van de Galaxy Note5 en Galaxy S6 Edge+ gaan beide toestellen een stukje langer mee op een opgeladen accu dan de 8 uur en 43 minuten van de Galaxy Note 4. Daarnaast kan de accu ook 14 minuten sneller worden opgeladen.

De tijd die het kost om de Galaxy S6 Edge+ op te laden is net zo korts als op de Galaxy Note5, en dat is goed nieuws. Met de bijgeleverde opladen kunnen beide toestel namelijk in slechts 80 minuten tijd volledig worden opgeladen. Daarmee gaan de S6 Edge+ en Note5 overigens niet aan kop, want de Asus ZenFone 2, met ook een 3000mAh accu, deed er in de test namelijk slechts 58 minuten over.

De accuduur test van PhoneArena is gebaseerd op een eigen web-script, waar het energieverbruik van doorsnee gebruiker wordt gesimuleerd. Het beeldscherm wordt tijdens deze test ingesteld op een helderheid van 200-nit.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*