Foto’s tonen aluminium behuizing van onbekende Nokia-smartphone

Smartphones

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Nokia plannen heeft om in 2017 enkele nieuwe Android-telefoons op de markt te brengen, maar vaak bleef het alleen bij een aantal onofficiële renders. In het afgelopen weekend is daar verandering in gekomen, toen er twee foto’s werden gepubliceerd waarop een aluminium behuizing met het logo van Nokia is te zien.

Android-telefoon van Nokia

Vorige week verscheen eveneens het nieuws dat HMD Global, het bedrijf dat de Nokia-telefoons gaat produceren, een contract heeft gesloten met het Brits PR-bureau Mother om de marketingcampagne aan te sturen. Het eerste project van Mother zal volgend jaar van start gaan, wat suggereert dat HMD Global pas in 2017 met de eerste Android-telefoons komt.

Tot op heden suggereerden verschillende bronnen dat de eerste Nokia-telefoons nog dit jaar worden geïntroduceerd, terwijl de twee high-end modellen in het tweede kwartaal van 2017 zouden worden onthuld. De behuizing die je op de bovenstaande foto’s ziet is naar verluidt van de Nokia D1C.

De achterkant van de Nokia-telefoon is vervaardigd van aluminium en wordt getoond in de kleuren zwart en zilver. Aan de boven- en onderste randen zien we de plastic antenennestrepen, zoals we die onder andere kennen van de recente iPhones. Verder zijn er twee openingen zichtbaar, vermoedelijk een voor de camera en de ander voor de vingerafdrukscanner.

Nokia D1C is tablet

Op het Chinese sociale netwerk Weibo verschenen er ook enkele onofficiële renders die volgens de bron gebaseerd zijn op echte prototypes. Hoe serieus we de geruchten over de Nokia D1C moeten nemen is overigens nog maar zeer de vraag, want een benchmark van GFXBench lijkt aan te tonen dat dit geen smartphone is maar een tablet.

De Nokia D1C beschikt volgens de benchmark-app namelijk over een 13,8-inch 1080p-scherm en dat past overduidelijk niet bij een smartphone. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 430-soc in combinatie met 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Aan de achterzijde is er gekozen voor een 16-megapixelcamera, terwijl selfies kunnen worden vastgelegd in een maximale resolutie van 8-megapixels. De software is gebaseerd op Android 7.0 Nougat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*