.

Eerste beelden van iPhone XI met drie camera’s

Smartphones

Er is nog relatief weinig informatie verschenen over de toekomstige iPhones, die vermoedelijk als de iPhone XI en XI Max op de markt zullen worden gebracht. In 2019 komt daar ongetwijfeld verandering in en de doorgaans goed geïnformeerde telecominsider @OnLeaks heeft in samenwerking met Digit.in de eerste renders gepubliceerd van de iPhone XI. Het gaat overigens om een vroeg prototype en in de komende periode kunnen daardoor nog veel dingen veranderen.

iPhone XI met drie camera’s

Aan de achterzijde van de iPhone XI zullen drie camera’s zijn te vinden. Apple heeft gekozen voor een opmerkelijke opstelling, waarbij de lenzen zijn verwerkt in een enorme vierkante bult in de linkerbovenhoek. Naast de drie lenzen is er ook nog een enkele led-flitser aanwezig. Dat Apple werkt aan een iPhone met drie camera’s aan de achterzijde komt niet als een complete verrassing, want dat gerucht doet al enige tijd de ronde.

Volgens @OnLeaks zijn de renders gebaseerd op EVT-hardware en dat betekent dat Apple nog geen definitieve keuze heeft gemaakt. EVT staat voor ‘engineering validation test’ en daarna volgen nog DVT (design validation test) en PVT (production validation test) voordat de iPhone XI in de winkels ligt. Een EVT-prototype bevindt zich relatief vroeg in het ontwikkelproces, maar belangrijke eigenschappen, zoals de toevoeging van een extra camera, worden doorgaans niet meer aangepast.

We zijn niet bepaald onder de indruk van de cameramodule. De flitser en lenzen wisselen elkaar verticaal af in een verspringend patroon, terwijl de microfoon in de rechteronderhoek zichtbaar is. Het kan zijn dat het vreemde ontwerp een functionele reden heeft. De toevoeging van een derde camera kan helpen om de kwaliteit van foto’s te verbeteren door meer licht- en kleurinformatie te verzamelen. Het is ook mogelijk dat de derde lens een dieptesensor is in plaats van een standaard RGB-cameralens.

Het is aannemelijk dat de drie camera’s alleen beschikbaar zullen zijn voor de iPhone XI en XI Max. Het is nog onduidelijk wat er met het camerasysteem van de iPhone XR gaat gebeuren. De nieuwe iPhones worden in september of oktober verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren