Dockingstation DeX transformeert Samsung Galaxy S8 tot desktop

Smartphones

De Samsung Galaxy S8 en S8+ kunnen niet alleen worden ingezet als smartphones, want het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft voor het tweetal ook een speciaal dock ontwikkeld om ze te transformeren tot desktopsysteem. Vandaag is er voor het eerst een afbeelding verschenen van het optionele DeX Station. Het betreft een ronde accessoire met aansluitingen voor usb-c, hdmi, ethernet en actieve koeling om de Galaxy S8 of S8+ koel te houden.

Desktopmodus Galaxy S8 en S8+

Het Dex Station heeft de vorm van een puck gekregen en maakt het mogelijk om de Galaxy S8 of S8+ aan te sluiten op een monitor of televisie. Het dock kan beelden in 4k weergeven op een maximale framerate van 30 beelden per seconde. Gebruikers koppelen een monitor via de hdmi-aansluiting en invoerapparaten kunnen via Bluetooth of de twee usb 2.0-poorten worden verbonden, terwijl de ethernetpoort een maximale bandbreedte biedt van 100Mbit/s. De desktopmodus kan eenvoudig worden geactiveerd door de Galaxy S8 of S8+ staand in de houder te zetten.

Volgens eerdere geruchten is het Dex Station een accessoire voor de Samsung Desktop Experience. We verwachten dat de functionaliteit te vergelijken is met Microsofts Continuum, met als belangrijkste verschil de ondersteuning voor de weergave van meerdere vensters in de desktopmodus. Gebruikers kunnen met DeX sneller doorwerken, omdat ze niet langer tussen verschillende apparaten hoeven te wisselen. De grote vraag is echter hoe het zit met de apps, want de beperking van Continuum was dat alleen universele Windows 10-apps waren te gebruiken. Het aanbod van Android-apps is zonder twijfel een stuk groter, echter zijn veel van de apps specifiek ontwikkeld voor touchscreens. We zijn dan ook benieuwd of de Samsung Desktop Experience daadwerkelijk kan worden ingezet in zakelijke omgevingen.

Ontwikkelaars en gebruikers kunnen naar alle waarschijnlijk profiteren van betere prestaties in desktopmodus, want in het Dex Station is een ventilator verwerkt om de Galaxy S8 te koelen. Dit suggereert dat de processor op een hogere kloksnelheid draait en daarvoor is meer stroom nodig, wat resulteert in meer hitte en een ventilator om de telefoons koel te houden.

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ worden op 28 april wereldwijd gelanceerd, een maand na de onthulling op 29 maart in New York en Londen. Volgens een recent gerucht krijgt de Galaxy S8 een adviesprijs van 799 euro; de Galaxy S8+ zou 899 euro moeten kosten. Het Dex Station wordt gelijktijdig gelanceerd voor een prijs van 149,99 euro. Het is inmiddels mogelijk om je vrijblijvend in te schrijven op de site van Tele2, waarna je automatisch een notificatie ontvangt wanneer het tweetal in Nederland beschikbaar is voor pre-order.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren