Dit zijn de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge; per direct beschikbaar

Smartphones

galaxy-s7-s7-edgeNa een lange periode van vele geruchten en lekken zijn de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge vandaag eindelijk officieel aangekondigd. Het blijkt dat de recente geruchten over de twee toestellen overeenkomen met de uiteindelijke hardware van de Galaxy S7 en S7 Edge. Beide toestellen zijn weer water- en stofdicht en ook is het micro-sd-slot teruggekeerd om het geheugen uit te breiden.

Galaxy S7 en S7 Edge nog beter

Een andere verandering ten opzichte van vorig jaar is dat Samsung de behuizing van de Galaxy S7 en S7 Edge aan de achterzijde iets heeft afgerond, zodat ze comfortabeler in je hand liggen. De IP68-rating betekent dat de behuizing geheel stofdicht is en waterdicht tot 1,5 meter onder water gedurende 30 minuten. Deze feature kennen we nog van de in 2014 uitgebrachte Galaxy S5 en daar blijft het niet bij, want de 32GB aan opslaggeheugen kan dankzij het micro-sd-slot weer door de gebruiker worden uitgebreid naar maximaal 200GB. Dit jaar zijn er ook geen andere varianten beschikbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=cyohHyQl-kc

Het scherm van de Galaxy S7 is net als vorig jaar 5,1” groot, terwijl de Galaxy S7 Edge ditmaal is voorzien van een groter 5,5” scherm dat aan de linker- en rechterkant licht is gebogen. Het zijn beide AMOLED-schermen met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Samsung heeft ook een always-on feature aan de Galaxy S7 en S7 Edge toegevoegd waardoor de tijd, het percentage van de accu en andere belangrijke informatie altijd zichtbaar is. Deze modus heeft geen negatieve invloed op de accuduur, omdat het AMOLED-scherm geen energie verbruikt wanneer zwart wordt weergegeven.

De Galaxy S7 en S7 Edge worden in de Benelux aangedreven door de Exynos 8890-soc. Het bedrijf heeft dit jaar voor het eerst vier eigen Exynos M1-cores (2,3GHz) gebruikt in combinatie met vier Cortex A53-cores (1,6GHz) van ARM. De 64-bit chipset wordt bijgestaan door een 12-core ARM Mali-T880-gpu en werkgeheugen (LPDDR4) ter grootte van 4GB. De capaciteit van de Galaxy S7 accu bedraagt 3000mAh; bij de Galaxy S7 Edge gaat het om een 3600mAh accu. Samsung claimt dat de telefoons ook sneller draadloos kunnen worden opgeladen, een draadloze oplader wordt overigens niet standaard meegeleverd. Daarnaast heeft Samsung zoals verwacht opnieuw gekozen voor een micro-usb-connector in plaats van een usb-c-poort die werkt met omkeerbare kabels.

Aan de achterzijde heeft op papier een opmerkelijke verandering plaatsgevonden, want de resolutie is teruggebracht van 16- naar 12-megapixels. De Galaxy S7 en S7 Edge nemen echter betere foto’s dankzij het gebruik van 1,4 micron pixels, tegenover de kleinere pixels van 1,12 micron in de Galaxy S6. De f/1.7-lens steekt ook nog slechts 0,46mm uit de behuizing en dat is een flinke verbetering ten opzichte van de 1,33mm van zijn voorganger. Verder maken beide modellen gebruik van Dual Pixel-technologie voor het sneller scherpstellen, waarbij elke pixel kan worden gebruikt voor de autofocus. Selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcamera.

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn bij Samsung nu beschikbaar voor pre-order in de kleuren goud, wit en zwart. In de Benelux heeft de Galaxy S7 een prijskaartje gekregen van 699 euro, terwijl de Galaxy S7 Edge 799 euro gaat kosten. Bovendien krijgt iedereen die het product vanaf vandaag tot en met 10 maart aanschaft, een bijpassende Gear VR ter waarde van 99 euro cadeau. Later deze week is de actie ook actief bij de volgende winkels: Coolblue, Bol.comMedia Markt,Belsimpel.nl, Studentmobiel.nlen GSMwijzer.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*