Deze jailbreak tweaks maken van je iPhone 6 een iPhone 6S

Smartphones

Heb je geen plannen om je iPhone 6 in te ruilen voor de iPhone 6S, maar wil je toch een idee krijgen over welke features dit nieuwe model beschikt, dan raden we je aan om de iOS 9 jailbreak eens uit te proberen die deze week werd uitgebracht. In Cydia zijn namelijk al de eerste hacks te vinden die een variant van 3D Touch en Live Photos naar alle iPhones brengt.

iPhone 6S features voor oudere iPhones

We spreken over een variant van 3D Touch, want de oude modellen, waaronder de iPhone 6, beschikken natuurlijk niet over het drukgevoelige scherm van de iPhone 6S en 6S Plus. De ontwikkelaar van de jailbreak vereist dan ook niet dat je harder op het scherm drukt om features als Quick Action of Peek & Pop te activeren. Op de oudere iPhones werkt dit namelijk door omhoog te swipen over een app icoon om alle snelkoppelingen te zien en als je dezelfde gesture uitvoert op een foto activeer je de Peek & Pop functie.

De jailbreak tweak Forcy zorgt voor de snelkoppelingen van app iconen, terwijl UniversalFoce 3D Touch ondersteuning activeert in apps. Daarnaast is er ook nog een derde app genaamd Hapticle om vibraties toe te voegen wanneer er een actie wordt uitgevoerd. Het zijn jailbreak tweaks dus verwacht niet dat ze perfect werken, desondanks geven ze je wel een goed idee hoe 3D Touch op de iPhone 6S werkt.

3d-touch-iphone-6s

De Live Photo feature van de iPhone 6S en 6S Plus blijkt wel een stuk beter te werken op de oudere iPhones, omdat hiervoor vermoedelijk geen nieuwe hardware nodig is. De techniek is geïmplementeerd in het iOS 9 besturingssysteem en de Live Photos Enabler tweaker past alleen een switch aan om de knop beschikbaar te maken op alle iPhones. Helaas lijkt de tweak niet perfect te werken voor iedereen, zo zijn er op Reddit de nodige problemen te lezen over vastlopende en oververhittende iPhones, terwijl andere gebruikers geen problemen ondervinden. Wij vermoeden dat de problemen zich vooral voordoen op de oudere toestellen, waarbij het maken van Burst-foto’s een stuk langer duurt dan bijvoorbeeld op de iPhone 6.

Beide jailbreak tweaks zorgen niet voor dezelfde ervaring als op de iPhone 6S, maar het blijft in onze ogen toch altijd leuk om nieuwe features op een ouder toestel uit te proberen.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*