Deze functies komen naar de Galaxy S8, Note 8 en Galaxy S9

Smartphones

Samsung staat om het punt om Android 8.0 Oreo uit te brengen voor de Galaxy S8 en S8+, en in een samengestelde infographic wordt getoond wat van Samsung Experience 9, het softwarepakket voor Samsung-smartphones met Android Oreo, mogen verwachten. Naast de functies die Google heeft geïntroduceerd, komt Samsung ook met een aantal verschillende verbeteringen.

Samsung Experience 9

De Android 8.0-update voor de Galaxy S8 en S8+ introduceert een aantal aanpasbare snelkoppelingen voor het toestenbord, waarmee je bepaalde taken sneller kan uitvoeren. Verder zijn er honderden nieuwe emoji, GIF’s en stickers toegevoegd om je berichten op te leuken. Op het overzichtsscherm van Bixby kan achtergrondmuziek worden afgespeeld en kleuren worden weergegeven die overeenkomen met het weer buiten.

Er is ook een nieuwe kleurlensfunctie (Color Lens) in het toegankelijkheidsinstellingenmenu te vinden, waarmee je de kleur van het scherm beter kan laten aansluiten op je persoonlijke voorkeuren. Gebruikers kunnen kiezen uit geel, oranje, rood, rose, magenta en meer; de intensiteit van iedere kleur kan worden aangepast.

→ Als eerste de Samsung Galaxy S9 of S9+ ontvangen? Schrijf je dan nu in. 

Samsung heeft zijn Finder op het homescreen ook onder handen genomen. Volgens het bedrijf moet de nieuwe Finder sneller en relevantere zoekresultaten tonen wanneer je op zoek bent naar een app of andere data. Zoekresultaten naar contacten, instellingen, berichten en e-mails worden weergegeven in kaarten. Je kan deze kaarten gebruiken om gerelateerde functies snel uit te voeren zonder een andere app te hoeven openen. Daarnaast toont Finder nu online resultaten van Galaxy Apps en de Google Play Store.

Dual Messenger is een andere nieuwe functie voor de Galaxy S8 en S8+. Gebruikers kunnen Dual Messenger gebruiken om twee accounts voor dezelfde berichtenapp te gebruiken, deze accounts staan volledig los van elkaar. Wanneer je een tweede app gebruikt zal er een badge verschijnen om te voorkomen dat je per ongeluk de verkeerde account gebruikt. Mocht een dienst een telefoonnummer vereisen voor de tweede account, dan zal je een ander telefoonnummer moeten gebruiken.

Ten slotte is de functionaliteit van Samsung DeX uitgebreid, het docking station voor de Galaxy S8 en Note 8. In combinatie met de Galaxy S8 en Note 8 is het nu mogelijk om content weer te geven in 1080p en WQHD (2560 x 1440 pixels). Het overzicht van apps bedekt nu het volledige scherm, terwijl de functie zich eerder nog als een pop-up opende. Games kunnen in Samsung Dex ook in fullscreen worden weergegeven en Game Launcher heeft ondersteuning gekregen voor het mappen van een toetsenbord en muis.

Android 8.0 Oreo kan op ieder moment voor de Samsung Galaxy S8 en S8+ verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*