.

Apple werkt aan vouwbare iPhone met oled-scherm

Smartphones

Apple zou samen met LG Display aan een iPhone met een vouwbaar scherm werken. Het Zuid-Koreaanse The Investor claimt dat Apple voor LG heeft gekozen uit angst dat de technologie door Samsung op een soortgelijke manier zal worden toegepast.

Het is niet voor het eerst dat er geruchten verschijnen over een toekomstige iPhone met een vouwbaar beeldscherm. In december 2016 deden er verhalen de ronde dat LG Display begin 2018 zou beginnen met de massaproductie van deze vouwbare schermen voor smartphones, waarbij Apple werd aangemerkt als een mogelijk partner.

LG heeft een speciaal team samengesteld voor de ontwikkeling van een oled-scherm voor een toekomstige iPhone, terwijl zusterbedrijf LG Innotek werkt aan een flexibele printplaat (RFPCB), die eveneens vereist zal zijn. Volgens de bronnen van The Investor is een vouwbare iPhone overigens nog ver weg. De verwachting is dat de productie van een iPhone met een dergelijk scherm niet tot 2020 zal starten.

In de afgelopen jaren heeft LG verschillende vouwbare prototypes getoond, waaronder een variant die kan worden gevouwen als een boek en een ander die kan worden opgerold als een krant. Deze prototypes maken gebruik van flexibele oled-panelen en LG heeft hard gewerkt om de duurzaamheid en het rendement van het productieproces te verbeteren.

De iPhone X, die op 3 november wordt gelanceerd, is de eerste iPhone met een oled-scherm, echter is Samsung verantwoordelijk voor de productie van die panelen. LG is recentelijk begonnen met de productie van oled-schermen in een fabriek in China en is van plan om Apple vanaf 2019 te voorzien van deze panelen. De apparaten die volgend jaar door Apple op de markt worden gebracht zullen geen vouwbare schermen bevatten, maar er geen wel geruchten dat de iPhone X een Plus-versie gaat krijgen met een groter 6,4-inch scherm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Wachtwoord Vergeten

Registreren